Meniu Anunt
15-03-2023

Finanțare bancară de 20 de milioane de euro pentru finalizarea componentei rezidențiale a ansamblului One Cotroceni Park

share:

Finanțare bancară de 20 de milioane de euro pentru finalizarea componentei rezidențiale a ansamblului One Cotroceni Park
Adriana Drăgușin

Amplasat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe un teren în suprafață de 5,8 hectare, ansamblul imobiliar va avea 868 de apartamente, alături de spații de birouri, comerciale și de agrement.

Dezvoltatorul și investitorul imobiliar One United Properties a încheiat cu Banca Transilvania un acord de finanțare pentru suma de 20 de milioane de euro. Acordat pentru o perioadă de până la 42 de luni, creditul de investiții va fi folosit pentru finalizarea dezvoltării componentei rezidențiale a One Cotroceni Park. Aflată în stadiu avansat de construcție, aceasta are ca termen de finalizare anul 2023, iar peste 90% din apartamente sunt deja precontractate de clienți.


Citește și:

Titirez.ro: Perspectivele pieței rezidențiale din România în 2023. Este un scenariu probabil ca prețurile locuințelor să intre pe un făgaș descendent?


One Cotroceni Park este un ansamblu imobiliar cu funcțiuni mixte, amplasat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe un teren în suprafață de 5,8 hectare. Componenta rezidențială a proiectului include 868 de apartamente cu design modern și finisaje superioare, dispuse pe parter plus 11 etaje, la acestea adăugându-se spații de birouri moderne, dar și spații comerciale și de agrement. Clădirile vor oferi o vedere panoramică asupra Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice și a Palatului Parlamentului și vor beneficia de trei niveluri de parcări subterane, spații comerciale la parter, apartamente cu grădină la etajul al doilea și penthouse-uri moderne la etajele superioare”, explică reprezentanții companiei.

Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (1000 × 200 px) (1000 × 170 px) (1000 × 250 px) (1)

 

Ansamblul a primit precertificarea Green Homes de la RoGBC

Potrivit acestora, unitățile rezidențiale din cadrul One Cotroceni Park au primit deja precertificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council (RoGBC), instituție cu care One United Properties colaborează de aproape 10 ani. Această recunoaștere se acordă unei dezvoltări imobiliare aflate în faza de execuție, pentru întrunirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu. Clădirile verzi au numeroase beneficii pentru viitorii rezidenți, precum: performanță energetică ridicată conform principiilor nZEB (near zero energy), surse de energie regenerabilă, nivel ridicat de confort oferit de spațiile verzi, materiale și finisaje care oferă o calitate superioară a mediului interior şi impact pozitiv asupra sănătăţii locuitorilor”, punctează oficialii dezvoltatorului.


Citește și:

One United Properties continuă în forță dezvoltările: un ansamblu rezidențial de peste 2.000 de apartamente a primit autorizația de construire. De la cât pornesc prețurile


One United Properties își concentrează eforturile pentru a dezvolta orașul în mod responsabil, respectând și integrând practicile ESG și propunând concepte imobiliare multifuncționale, în care comunitățile nou create au acces nu doar la spații verzi, ci și la o gamă largă de servicii comerciale, de petrecere a timpului liber, de educație, de agrement, cu scopul de a reduce timpul petrecut în trafic. Din acest punct de vedere, One Cotroceni Park se remarcă prin varietatea facilităților integrate, de la cafenele și restaurante, la sală de sport cu piscină, farmacii, supermarket, parc privat etc.

One United Properties

O inițiativă de regenerare urbană mai amplă

One Cotroceni Park reprezintă doar prima etapă a unei dezvoltări urbane mai ample, care se va numi One Cotroceni City și care se va întinde pe mai bine de 10 hectare de teren, pe locul fostelor platforme industriale Ventilatorul și TitanMar. Cea de-a doua etapă a One Cotroceni City va include dezvoltarea One Cotroceni Towers, terenul necesar pentru aceasta reprezentând cea mai recentă achiziție strategică a companiei, pentru suma de 35 de milioane de euro. Cu o valoare brută de dezvoltare estimată la 400 de milioane de euro, acest proiect este conceput să cuprindă cele mai înalte turnuri rezidențiale din București, ce vor însuma circa 1.296 de apartamente.


Citește și:

One United Properties a dat 35 mil. euro pe 5 hectare de teren în Capitală. Vrea să ridice un nou ansamblu mixt, cu cele mai înalte turnuri rezidențiale din București