Meniu Anunt
15-03-2023

One United Properties a dat 35 mil. euro pe 5 hectare de teren în Capitală. Vrea să ridice un nou ansamblu mixt, cu cele mai înalte turnuri rezidențiale din București

share:

One United Properties a dat 35 mil. euro pe 5 hectare de teren în Capitală. Vrea să ridice un nou ansamblu mixt, cu cele mai înalte turnuri rezidențiale din București
Adriana Drăgușin

Proiectul va avea un total de circa 1.300 de apartamente, alături de facilități și spații de servicii complementare, respectiv o clădire de birouri de sine stătătoare.

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunțat achiziția unui teren de 44.863 de metri pătrați, situat pe Șoseaua Progresului, nr. 56-80, într-o tranzacție ce s-a cifrat la 35 de milioane de euro. Compania intenționează să construiască aici un nou ansamblu imobiliar mixt, anume One Cotroceni Towers, ce vine să sedimenteze succesul înregistrat cu One Cotroceni Park. Cu o valoare brută de dezvoltare estimată la 400 de milioane de euro, noul proiect este conceput să cuprindă cele mai înalte turnuri rezidențiale din București, ce vor însuma circa 1.296 de unități locative.

Potrivit oficialilor companiei dezvoltatoare, în momentul de față se preconizează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea se va desfășura în trei faze, iar data de finalizare a întregului proiect este estimată pentru anul 2027. „Proprietatea dispune deja de autorizație de construire legală și valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piață”, explică aceștia.

Suntem încântați să anunțăm One Cotroceni Towers, noua noastră dezvoltare, și extinderea eforturilor de regenerare urbană ale One United Properties în zona Cotroceni. Vânzările excelente de la One Cotroceni Park, unde 92% dintre unități au fost vândute în primul an de la demararea vânzărilor, au dovedit oportunitatea importantă pe care One United Properties o are în extinderea brandului high-end ONE către dezvoltări de dimensiuni mai mari, destinate clienților cu venituri medii și medii superioare. În plus, observăm o cerere semnificativă pentru apartamente, birouri și spații comerciale în zona Cotroceni, ceea ce înseamnă că este un cartier foarte important pentru investițiile noastre viitoare.”

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties


Citește și:

One United Properties continuă în forță dezvoltările: un ansamblu rezidențial de peste 2.000 de apartamente a primit autorizația de construire. De la cât pornesc prețurile


Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (1000 × 200 px) (1000 × 170 px) (1000 × 250 px) (1)

 

Extensia dezvoltării de regenerare urbană One Cotroceni Park”

Potrivit companiei dezvoltatoare, One Cotroceni Towers va fi „un exemplu emblematic de regenerare urbană, ce va crește gradul de atractivitate a traiului, muncii și a petrecerii timpului liber în București”. „Construit pe un teren de aproape 5 hectare și având o suprafață construibilă brută de peste 282.000 mp, One Cotroceni Towers va fi extensia dezvoltării de regenerare urbană One Cotroceni Park. Astfel, rezidenții și chiriașii vor avea acces la distanță de mers pe jos la o gamă largă de facilități și servicii pentru comunitate, dispuse pe întreaga suprafață de aproape 11 hectare a cartierului. În plus, locația beneficiază de acces direct la metrou”, completează oficialii One United Properties.

Componenta rezidențială a noului ansamblu va cuprinde cinci turnuri, dintre care două vor avea 33 de etaje, făcând din acest proiect cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune; alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. Clădirile vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj și vor include spații comerciale pentru o varietate de servicii, precum sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool și alte servicii specifice, gândite pentru a reduce timpul de deplasare a locuitorilor, alături de mici spații de birouri la primul etaj, disponibile pentru vânzare. Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane.

În plus, ansamblul mixt va include și o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 48.000 de metri pătrați, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III, continuând dezvoltarea primelor două faze, care au o suprafață cumulată de 81.000 metri pătrați. „Această clădire va fi construită pentru închiriere și va crește veniturile recurente ale companiei din chiriile pentru spațiile de birouri”, explică reprezentanții companiei.


Citește și:

One United Properties a obținut autorizația de construire pentru One Lake Club, proiect ce va aduce pe piață peste 600 de apartamente


One United Towers Cotroceni 2

În cadrul One Cotroceni Towers, clienții pot opta pentru diverse tipuri de unități rezidențiale, anume apartamente cu două, trei și patru camere, penthouse-uri situate la o înălțime-record pentru București. Opțiunile de achiziție a apartamentelor includ cinci rate egale, a câte 20%, plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare, respectiv o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate.

Potrivit oficialilor companiei dezvoltatoare, sustenabilitatea noii dezvoltări este o prioritate. Prin urmare, în cadrul One Cotroceni Towers vor fi implementate soluții cu un grad ridicat de eficiență energetică, anume un sistem de geoexchange, ce va reduce semnificativ costurile pentru încălzirea și răcirea spațiilor pentru rezidenți și chiriași. În plus, birourile One Cotroceni Park Faza III vor fi proiectate pentru a obține cele mai recente certificări verzi și WELL. „După finalizarea integrală, One Cotroceni va deveni un reper al Bucureștiului, cu un cartier nou și modern unde vor locui aproape 2.200 de familii, cu peste 40.000 mp de spații comerciale și birouri mici, aproape 140.000 mp de spații de birouri de închiriat, precum și 4.200 de locuri de parcare subterane”, completează oficialii companiei.

Notă: Randările transmise de companie pentru ilustrarea acestui articol au doar un scop orientativ, pe durata procesului de obținere a noii autorizații și a procesului de dezvoltare tehnică putând apărea modificări relevante la designul proiectului.


Citește și:

În trei luni de la începerea vânzărilor, One United Properties a vândut aproape 60% din apartamentele din One Herăstrău Vista