Meniu Anunt
21-04-2020

Stirile imobiliare ale zilei! 21 aprilie - cele mai noi stiri imobiliare, intr-o sinteza completa

share:

Stirile imobiliare ale zilei! 21 aprilie - cele mai noi stiri imobiliare, intr-o sinteza completa
Noi reguli de construire in Sectorul 1, proiecte rezidentiale noi si perspective ale epidemiei in zona imobiliara.

1. Conform proiectului pentru noul PUZ al Sectorului 1, in Padurea Baneasa nu se va mai construi! Protejarea padurii devine scopul principal al primarului Sectorului 1.

Afla mai multe detalii!

Padurea Baneasa - panoramio

2. In luna februarie, inainte de instalarea crizei Coronavirus, lucrarile de constructii din Romania au avut cel mai mare avans din Uniunea Europeana - crestere de 25.7% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Afla toate detaliile!

Construction Slussen 2

3. Proprietarul complexului comercial SIR si al complexului rezidential Roka Residence demareaza procedurile pentru autorizarea unui proiect rezidential langa viitorul cartier IKEA. 300 de apartamente si o investitie de 12 milioane de euro. 

Afla toate detaliile!

1586336791_1630284643

4. Perspective ale pietei non-rezidentiale in aceasta perioada: scaderi pe zona de retail si office clasica, crestere pe segmentul logistic. Pe termen scurt, spatiile de birouri flexibile vor fi la mare cautare. 

Afla mai multe detalii!

Peter W. Rodino Federal Office Building at night

5. Dezvoltatori din Cluj solicita revizuirea pragului de TVA de 5% pentru constructii, in contextul devalorizarii monedei nationale. In prezent, in marile orase, cei care doresc sa achizitioneze un apartament nou de 3 camere nu se pot incadra in plafonul de acordare de TVA 5% - 93.000 de euro conform cursului actual de schimb. 

Vezi mai multe detalii!

architecture-live-facade-building-house-window-real-estate-balcony-skyscraper

6. Vesti bune! Luna martie, afectata din plin de epidemia de Coronavirus, a adus o scadere de doar 2.4% a numarului de tranzactii fata de luna februarie. Fata de luna martie a anului precedent s-au vandut chiar mai multe imobile!

Afla toate detaliile!

modern-building-4971219_640

7. Investitorii nu planuiesc sa renunte la tranzactiile imobiliare in desfasurare, nici la proiectele de viitor. Afla care sunt rezultatele unui studiu realizat recent!

Afla toate detaliile!

white-concrete-building-during-daytime