Meniu Anunt
26-04-2024

Hercesa Romania incepe lucrarile de constructie la a doua etapa a Fazei 1 a Stellaris Residencias

share:

Hercesa Romania incepe lucrarile de constructie la a doua etapa a Fazei 1 a Stellaris Residencias
80% din apartamentele din prima etapă a fazei 1 au fost vândute, unul dintre factorii de succes fiind dezvoltarea infrastructurii rutiere și de transport public în zonă, un exemplu de parteneriat de succes între mediul privat și autoritățile locale.

Hercesa România anunță începerea lucrărilor de construcție la a doua clădire a proiectului Stellaris Residencias, dezvoltat lângă stadionul Steaua din București și demararea vânzărilor celor 125 de apartamente din această etapă pe 26 aprilie 2024.

Am început lucrările de construcție la cea de-a doua clădire din Stellaris Residencias cu două luni mai devreme decât era programat inițial, ca urmare a succesului înregistrat cu prima clădire, care în prezent este vândută în proporție de 80%, aproape 90% dintre cumpărători fiind utilizatori finali", a declarat Romeo Ghica, manager de operațiuni în cadrul Hercesa Romania. „Cea mai mare parte a cererii este în continuare reprezentată de apartamentele cu două camere, singurele din mixul nostru care se încadrează în plafonul de TVA de 9%. În cazul primei clădiri a Stellaris Residencias, apartamentele cu două camere au fost alese în proporție de 60% de către utilizatorii finali, în timp ce 40% au fost achiziționate ca investiție. În ceea ce privește rezultatele vânzărilor pe care le-am înregistrat până în prezent, unul dintre factorii de succes este progresul excelent al lucrărilor la infrastructura rutieră și de transport public din zonă, un exemplu de parteneriat de succes între mediul privat și autoritățile locale", a adăugat Romeo Ghica.

Amplasate într-o zonă cu acces facil la mijloacele de transport în comun (tramvaiul 41, metrou Parc Drumul Taberei), la parcuri, la unități de învățământ și centre comerciale, clădirile rezidențiale din Stellaris Residencias vor beneficia de facilități precum câte 3.000 de metri pătrați de spații verzi fiecare, terenuri de baschet, zone de relaxare și locuri de joacă pentru copii, toate acestea destinate exclusiv rezidenților. În plus, proiectul include construirea de infrastructură rutieră și educațională: 2,7 kilometri de străzi, o grădiniță și o școală cu clasele I-VIII.

Stellaris Residencias este al doilea proiect rezidențial de anvergură dezvoltat de Hercesa România în București după Vivenda Residencias și va cuprinde un total de 4.500 de apartamente. Prima fază a Stellaris Residencias presupune o investiție de 59 de milioane de euro, va fi construită în patru etape și va cuprinde 482 de apartamente. Prima clădire rezidențială din Stellaris Residencias, cu un total de 129 de apartamente, are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2024 Lucrările au fost demarate în iulie 2023 și în prezent lucrările se află la faza de structură a ultimului etaj, finisaje și instalații, cu un progres general de 70% din total, conform graficului. Lucrările la a doua clădire, care are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2025, sunt în prezent la faza de săpătură pentru fundații.

Hercesa România 20 de ani: 1.000 de apartamente livrate și 1.000 în construcție/în pregătire

Hercesa este prezentă pe piața din România din anul 2004 și a livrat de atunci 1.000 de apartamente în proiectul Vivenda Residencias din zona Titan din București. În 2012, Hercesa România a redeschis Hotelul Cișmigiu, aflat în prezent tot în portofoliul companiei.

În prezent, Hercesa România are în construcție și în pregătire 1.000 de apartamente în proiectele Stellaris Residencias și Vivenda Residencias. În afară de primele două clădiri din Stellaris Residencias, Hercesa România construiește în Vivenda Residencias blocul L, un concept cu doar două apartamente pe etaj, situat lângă supermarketul Lidl. Blocul L are termen de finalizare septembrie 2024 și cuprinde 80 de apartamente cu 3 si 4 camere, cu suprafețe utile totale cuprinse între 82 mp și 115 mp.

În acest an, compania va începe lucrările de construcție la Blocul D, prima etapă a ultimei faze a Vivenda Residencias, care presupune o investiție de peste 9 milioane de euro, are ca termen de finalizare septembrie 2025 și va cuprinde 73 de apartamente din totalul de aproape 400 de unități care vor fi dezvoltate în această etapă a proiectului.

 

Despre Hercesa România

Hercesa România activează de 20 de ani pe piața locală, aducând experiența și garanția a peste 1.000 apartamente livrate cu succes în proiectul Vivenda Residencias. Un alt proiect de referință realizat de Hercesa este Hotel Cișmigiu din București, unul dintre reperele arhitectonice și culturale majore ale orașului. În 2012, hotelul cu o istorie de peste un secol a fost redat circuitului turistic și a devenit, de asemenea, un hub cultural (Librăria Humanitas și Centrul Cultural Cervantes) și gastronomic (Berăria Gambrinus).

 

Despre Hercesa

În cei 50  de ani de experiență în sectorul imobiliar, Hercesa a dezvoltat și livrat peste 28.000 de locuințe în proiecte rezidențiale situate pe întreg teritoriul Spaniei. Începând cu 2004, transferă modelul de afaceri dezvoltat în Spania, adaptându-l la realitatea fiecărei țări: România, Portugalia, Bulgaria, Bulgaria, Republica Cehă, Maroc, Panama, Ecuador și Mexic. Hercesa acoperă intern toate aceste cerințe, deoarece înțelege că specializarea și pregătirea celor peste 450 de profesioniști asigură întotdeauna controlul și succesul în respectarea bugetelor și obiectivelor. Această abordare 360º consolidează capacitatea companiei de a acționa rapid în toate etapele de dezvoltare, ceea ce permite optimizarea activității într-un mod eficient pe diferitele piețe imobiliare: rezidențială, comercială și industrială. Hercesa gestionează terenuri de 800.000 de metri pătrați în zone industriale și, în același timp, promovează și construiește hoteluri, centre comerciale, zone industriale, clădiri de birouri și centre pentru bătrâni. În plus, deține clădiri de locuințe în regim de închiriere, apartamente turistice și spații comerciale.