Primele trei bănci din România vând aproape 3.400 de locuinţe ai căror proprietari au fost executați silit. Faţă de anii trecuţi, sunt însă mai puţini cumpărători, spun specialiştii. Imobilele nu mai sunt chiar un chilipir, pentru că preţurile apartamentelor au scăzut substanţial în ultimii ani, iar diferenţa faţă de cele executate silit s-a redus substanţial.
În ciuda preţurilor mai mici decât media pieţei, cumpărarea unui imobil al unui proprietar executat silit nu mai este chiar o afacere, spun avocaţii.
"Mulți dintre cei executați silit nu au altă locuință. Nu înțeleg, de fapt, prin ce trec, că urmează să fie evacuați. Licitatorul, când vine și plătește, are impresia că poate intra în posesia imobilului imediat", spune avocatul Adrian Cuculis. În urma mai multor licitaţii, preţul unui apartament situat în estul Capitalei ajunge la 15.000 sau 20.000 de euro, comparabil cu cel al unei locuinţe confort 2 aflate la periferie.
Primele trei bănci după activele deţinute - BCR, BRD şi Banca Transilvania - caută cumpărători pentru aproximativ 3.400 de apartamente şi case executate silit. Cel mai greu se vând casele şi terenurile
Sursa: dailybusiness.ro