Meniu Anunt
27-04-2023

Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piața sistemelor de încălzire și răcire. Românii, tot mai preocupați de reducerea facturilor

share:

Resideo: Urmează o perioadă de transformări pe piața sistemelor de încălzire și răcire. Românii, tot mai preocupați de reducerea facturilor
Adriana Drăgușin

Standardele tot mai ridicate în materie de eficiență energetică și nevoia de reducere a costurilor cu utilitățile vor determina tot mai mulți proprietari să opteze pentru echipamente mai moderne.

Furnizorul global de soluții de confort și securitate pentru locuințe Resideo Technologies Inc. estimează că piața soluțiilor de încălzire și răcire pentru spațiile rezidențiale, apartamente sau case, respectiv clădiri de birouri, va continua să se transforme în perioada ce urmează, pe fondul nevoii de eficientizare a consumului și de reducere a costurilor cu utilitățile. Astfel, reprezentanții companiei anticipează că va crește numărul de proprietari care vor alege echipamente care nu funcționează pe gaz. De asemenea, radiatoarele tradiționale vor tinde să fie înlocuite cu sisteme mai moderne și mai eficiente de încălzire, prin pardoseală.

Pe măsură ce costurile energiei continuă să ocupe prima pagină a ziarelor, în paralel cu înăsprirea standardelor de eficiență, observăm o transformare a industriei soluțiilor de încălzire. Această trecere de la centralele pe gaz la pompe de căldură sau de la încălzirea cu radiatoare la cea în pardoseală prezintă o provocare pentru toată lumea - inclusiv pentru instalatori.”

Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România


Citește și:

Schimbare de paradigmă pe piața echipamentelor de încălzire: până în 2030, 70% din locuințele europene vor dispune de o pompă de căldură, estimează Daikin


Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (1000 × 200 px) (1000 × 170 px) (1000 × 250 px) (1)

  

Evoluția prețurilor utilităților, un motiv de îngrijorare

Un studiu Resideo realizat la finalul anului trecut arăta că și românii se declară îngrijorați de evoluția prețurilor utilităților. În acest sens, aproape un sfert (24%) dintre respondenții românii declarau că intenționează să reducă temperatura medie în spațiul locativ. Românii caută modalități de reducere a valorii facturilor la energie, inclusiv prin dispozitive de reglare a temperaturii – astfel, circa 60% dintre respondenți s-au declarat deschiși la ideea de a achiziționa dispozitive moderne de control al temperaturii.

Pentru costuri mai mici cu energia, experții Resideo recomandă diminuarea temperaturii medii și folosirea unor aplicații care să permită zonarea inteligentă, respectiv încălzirea la temperaturi specifice fiecărei zone din casă. Modernizarea echipamentelor pentru controlul încălzirii din clădiri poate genera economii anuale de până la 30%. O modernizare integrală a sistemului de control al încălzirii implică montarea robineților termostatici pe radiatoare, înlocuirea termostatului clasic cu unul cu algoritm TPI sau cu protocol OpenTherm, cu control inteligent.


Citește și:

Resideo: 60% dintre români au sau vor să își instaleze detectoare de monoxid de carbon. E cel mai ridicat nivel de conștientizare din regiune privind pericolul intoxicației cu CO


Controler multizonal, compatibil cu instalațiile de încălzire prin pardoseală

Pentru a veni în sprijinul instalatorilor implicați în proiecte cu soluții moderne de încălzire precum instalațiile în pardoseală, Resideo anunță lansarea unui nou controler multizonal, cu conectare Bluetooth®, care simplifică instalarea echipamentelor specifice. Controlerul Honeywell Home HCC100 poate gestiona individual până la opt zone/camere dintr-o locuință sau spațiu de birouri, fiind proiectat și fabricat în Europa. Produsul oferă instalatorilor un instrument flexibil, ușor de integrat în instalații noi sau cele existente, completat de aplicația Resideo Pro, pentru instalare și configurări rapide și simple.

Noul controler Honeywell Home HCC100 propune o soluție fiabilă de control multizonal în pardoseală, atât pentru încălzirea cu cazane, cât și cu pompe de căldură. Caracteristicile inovatoare alături de aplicația Resideo Pro – care ghidează instalatorii în procesul de configurare și punere în funcțiune – fac din acest sistem o alegere potrivită pentru instalatorii profesioniști, care doresc să ofere clienților servicii corecte și de primă clasă.”

Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România


Citește și:

Resideo atrage atenția asupra pericolului intoxicațiilor cu monoxid de carbon: gazul inodor rezultă din arderea incompletă a combustibililor fosili. Instalarea unui detector poate salva vieți!