Meniu Anunt
16-02-2015

Cele mai potrivite oraşe europene pentru investiţii imobiliare

share:

Cele mai potrivite oraşe europene pentru investiţii imobiliare
În ciuda incertitudinii economice din Europa, proprietăţile imobiliare rămân un teren atractiv pentru investitori, 70% dintre aceştia aşteptând ca anul 2015 să existe o creştere de capital. Principala problemă pe care aceştia o întrevăd este deficitul de

În ciuda incertitudinii economice din Europa, proprietăţile imobiliare rămân un teren atractiv pentru investitori, 70% dintre aceştia aşteptând ca anul 2015 să existe o creştere de capital. Principala problemă pe care aceştia o întrevăd este deficitul de active, urmată de provocările ridicate de costurile de finanţare şi de reglementări. Ca rezultat, investitorii imobiliari îşi mută atenţia asupra mediilor mai puţin competitive, către active de clasa secundară.

Conform statisticilor specialiștilor din domeniul imobiliar, este probabil ca preţurile să crească datorită deficitului de active. Dincolo de climatul economic nesigur din Europa, investitorii se vor vedea nevoiţi să privească înspre oraşele pe care nu le-au luat în seamă până acum. Cele mai potrivite investiţii vor fi acelea care vor ţinti spre capitalizare, pe fondul creşterii populaţiei, urbanizării, procesului de îmbătrânire şi al investiţiilor tehnologice.

Aşadar, primele 5 pieţe imobiliare europene care vor atrage investitorii în 2015 sunt:

Berlin - Oraşul este un important centru pentru sectorul media şi tehnologie, iar populaţia tânără a ajutat la creşterea interesului investitorilor din sectorul rezidenţial.

Dublin - Cererea de proprietăţi de închiriat a crescut simţitor, mai ales în prezenţa unei oferte reduse. Valoarea chiriilor de spaţii de birouri este şi ea într-o creştere importantă, pe fundalul îmbunătăţirii condiţiilor economice generale.

Madrid - Pentru investitori este important dacă oraşul spaniol prezintă perspective de luat în seamă pe un termen îndelungat.

Hamburg - Aici, populaţia se află în creştere, ceea ce justifică avansul puternic din aria rezidenţială. 

Atena - Chiar şi în condiţiile în care capitala Greciei pare să fi avut cel mai mult de suferit din cauza crizei economice, există câţiva investitori care au ales să profite de oportunităţile de dinainte de redresarea economică.

Cât despre România, anul trecut a atras un număr însemnat de investitori în sectorul imobiliar. Specialiştii se aşteaptă ca şi anul 2015 să se remarce printr-o serie însemnată de investiţii, dar şi la o reluare mai susţinută a construcţiilor noi, în special în oraşe mai dinamice din punct de vedere economic, precum Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

 

Sursa: dailybusiness.ro