Meniu Anunt
15-11-2013

Ce proiecte noi au "rasarit" in peisajul bucurestean

share:

Ce proiecte noi au "rasarit" in peisajul bucurestean
Perioada investitiilor de sute de milioane de euro in mii de locuinte a trecut, insa piata rezidentiala din Capitala parca a mai prins suflu in 2011.

Ce proiecte noi au "rasarit" in peisajul bucurestean

Perioada investitiilor de sute de milioane de euro in mii de locuinte a trecut, insa piata rezidentiala din Capitala parca a mai prins suflu in 2011, asa ca in peisaj si-au facut aparitia costructii noi, cei drept mult mai reduse ca dimensiuni decat cele din boom. Heights Group a venit la targul imobiliar cu proiectul Ilioara Heights, demarat in februarie anul acesta. Ansamblul are 49 de unitati locative si ar urma sa fie finalizat in primavara lui 2011. Investitia se ridica la circa 3 milioane euro, iar 30% din unitati sunt vandute.  

Sursa: Daily Business

Udrea ii loveste pe cei care isi iau casa noua

Ministerul Dezvoltarii anuleaza subventia de pana la 30% acordata pana acum celor care isi construiesc sau cumpara o locuinta noua pe credit ipotecar, potrivit unui proiect de act normativ. Potrivit unui act normativ vechi de cinci ani, tinerii care isi construiau sau isi cumparau o locuinta noua prin credit ipotecar beneficiau de un sprijin din partea statului. Sprijinul era acordat, prin OUG 51/2006, sub forma unei subventii de 30% din costul de constructie, dar nu mai mult de 15.000 de euro si nu mai mult decat contravaloarea creditului ipotecar construit.

Sursa: Cotidianul

Dezvoltatorii imobiliari la Ziua Judecatii: ”A fost prostie, lipsa de experienta, dar nu teapa”

Proprietarii unei companii de birotica, care si-au incercat norocul in imobiliare cand piata mai avea putin si „exploda“, isi fac acum „mea culpa“ in fata cumparatorilor si a bancii dupa ce proiectul rezidential pe care l-au inceput a dat chix. Catalin Tohaneanu si Razvan Mihalache au inceput sa dezvolte ansamblul Champions Residence din Militari in iulie 2008, dupa ce adunasera 913.931 euro de la 18 cumparatori interesati in apartamentelor lor „de vis“ si un milion de euro de la Piraeus Bank Romania. Dupa cinci luni de munca, firma de constructii Rolido Prodinvest a parasit santierul pe care apucase sa faca doar doua niveluri de parcari subterane.

Sursa: Capital

Fascinatia lacurilor si piata imobiliara de lux

Exploatand frumusetile anumitor colturi din natura, situate in vecinatatea unor splendide lacuri, constructii de vis au rasarit in ultima perioada, ca propuneri specifice pietei imobiliare de lux. Intre tarile situate in spatiul mediteraneean, Italia este cea care numara cele mai multe lacuri, concentrate mai ales in zona alpina si pre-alpina din Nord, informeaza Il Giornale del Lusso. Alte lacuri splendide se afla in regiunea centrala a Italiei, in special intre Toscana si Umbria, dar si in Lazio - zone renumite pentru frumusetea lor naturala, care atrage tot mai multi turisti in ultima perioada.

Sursa: Ziare.com

Cum arata si cat costa caminele studentesti private din Capitala

Costul unui loc de cazare intr-un camin studentesc privat din Bucuresti porneste de la 240 lei/persoana si ajunge pana la 350 euro/persoana. Cel mai mare si cunoscut camin studentesc private este West Gate Studios, amplasat in cartierul Militari din vestul Bucurestiului, in apropiere de statia de metrou Preciziei. In apropiere de Piata Gemeni se afla un complex privat studentesc cu circa 300 de locuri. Pretul unui loc de cazare este de 112 euro plus TVA (aproape 140 euro)/persoana, cu utilitatile incluse, potrivit paginii web a complexului, camineprivate.ro. Un mini-camin studentesc privat este Vila Ana, amplasat in sudul Bucurestiului, in apropiere de centrul comercial Grand Arena.

Sursa: Wall Street

Valorile apartamentelor din Capitala s-au mentinut la nivelul din august

Pretul de inchiriere pentru apartamentele din Bucuresti s-a mentinut constant in septembrie fata de luna precedenta, desi in mod obisnuit in toamna incepeau sa creasca, ca urmare a venirii studentilor. Preturile s-au pastrat la nivelul din august, dar au scazut in medie cu 5% fata de septembrie 2010, cu 19% fata de septembrie 2009 si cu 45% comparativ cu septembrie 2008. Numarul de oferte nou aparute pe piata a crescut semnificativ fata de luna august, la maximul acestui an, dar se situeaza sub nivelul inregistrat anii trecuti.

Sursa: Daily Business