Meniu Anunt
11-04-2018

15000 Euro din partea Uniunii Europene pentru primariile care vor sa instaleze hotspoturi Wi-Fi in localitati

share:

15000 Euro din partea Uniunii Europene pentru primariile care vor sa instaleze hotspoturi Wi-Fi in localitati
Programul european WiFi4EU tinteste sa aduca conexiunea la internet wireless gratuita pentru cat mai multi cetateni europeni. Noul proiect promoveaza ideea de hotspot-uri de internet in locurile publice si centrele comunitare.

Prin intermediul programului WiFi4EU, Uniunea Europeana aloca 120 de milioane de euro pentru echiparea localitatilor cu echipamente wi-fi performante:
“Ne dorim ca accesul la informatie sa nu depinda de locul in care traiesti sau de cat castigi. Ne propunem ca pana in 2020 sa echipam fiecare sat european si fiecare oras cu internet wireless gratuit in locurile publice importante.”

Proiectul este deschis tuturor municipalitatilor din statele membre. Acestea pot primi un voucher de 15000 Euro care sa acopere costurile de achizitie si instalare a hotspot-urilor de internet. Beneficiarii trebuie sa isi asume plata abonamentului la internet si a mentenantei pentru minim 3 ani.

Fondurile se vor acorda in sistem primul venit, primul servit, cu conditia ca fiecare tara sa beneficieze de un minim de 15 vouchere.

Programul se va lansa in 30 de zile, deja fiind inscrise peste 1500 de localitati din intreaga Europa. Primariile se pot inregistra simplu pe https://www.wifi4eu.eu/#/home