Meniu Anunt
08-03-2023

Un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady: Sungate Apartments, un proiect de 248 de apartamente, a primit autorizația de construire

share:

Un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady: Sungate Apartments, un proiect de 248 de apartamente, a primit autorizația de construire
Adriana Drăgușin

Potrivit reprezentanților companiei dezvoltatoare, obținerea autorizației de construire vine într-un moment în care stocul de locuințe noi a scăzut la nivel local, iar cererea se menține ridicată.

INTERDRAW, companie de dezvoltare imobiliară și furnizor de servicii complete de project management și proiectare fondată de antreprenorul italian Ulisse Gheduzzi (foto jos), a obținut autorizația de construire pentru Sungate Apartments, un proiect rezidențial de 248 de apartamente, amplasat în zona Theodor Pallady din Capitală (Strada Drumul Gura Caliței, Sector 3).

Valoarea de piață a ansamblului se ridică la peste 30 de milioane de euro, notează oficialii companiei.


Citește și:

Apetit crescut al investitorilor din piața rezidențială: achizițiile de locuințe în scopul revânzării sunt din nou atractive!


Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (1000 × 200 px) (1000 × 170 px) (1000 × 250 px) (1)

 

Trei clădiri de apartamente, cu spații și servicii complementare

Proiectul Sungate Apartments va fi construit pe un teren de aproximativ 7.700 de metri pătrați și va avea trei clădiri de apartamente, cu regim de înălțime de P+11, respectiv P+9, precum și un nivel alocat pentru locuri de parcare subterane. De asemenea, complexul va include și spații comerciale la parterul fiecărei clădiri, gândite pentru a fi ocupate de hipermarketuri, farmacii, cafenele sau furnizori de servicii esențiale.

Sungate Apartments reprezintă prima investiție majoră a INTERDRAW pe piața rezidențială din București. Pregătim acest proiect de ceva vreme și suntem bucuroși că am reușit să facem pasul spre dezvoltarea unui ansamblu rezidențial de o asemenea anvergură. Avem o echipă integrată de consultanți, proiectanți, arhitecți și colaboratori care au ca obiectiv transformarea acestui proiect într-o variantă de locuire occidentală, competitivă cu cele construite recent în zona Theodor Pallady.”

Ulisse Gheduzzi, fondatorul INTERDRAW

Poza Ulisse Gheduzzi


Citește și:

GHID RISC SEISMIC – 2023 de la Titirez.ro. Ce putem face pentru a fi mai puțin vulnerabili la cutremure?


Piața imobiliară din București are suficiente resurse pentru a continua să se dezvolte

Sungate Apartments va cuprinde 248 de apartamente (de tip studio, cu două, trei și patru camere) și va dispune de un total de 297 de locuri de parcare, dispuse suprateran și subteran, precum și de 2.500 de metri pătrați de spații verzi. „Finisajele premium, încălzirea în pardoseală, spațiile vitrate mari și terasele generoase se numără printre avantajele proiectului. Sungate Apartments se află la trei minute de mers pe jos de stația de metrou Nicolae Teclu și de trei stații de tramvai importante. Proiectul se află la cinci minute distanță de hub-ul comercial Pallady, din care fac parte Ikea, Leroy Merlin, Metro, Lidl, Auchan, Kaufland, Decathlon, Jumbo sau JYSK”, detaliază reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Obținerea autorizației de construire vine într-un moment în care stocul de locuințe noi a scăzut la nivel local, cererea este încă ridicată, programul Noua Casă continuă, iar creditarea este mai temperată față de anul anterior. Cu toate acestea, piața imobiliară din București are suficiente resurse pentru a continua să se dezvolte și în 2023. Valorile IRCC și ROBOR vor stagna și vor începe să scadă, potrivit estimărilor economiștilor, începând cu trimestrul al doilea din 2023, evoluție care va impulsiona, cel mai probabil, vânzările rezidențiale începând cu a doua jumătate a anului. Suntem în discuții avansate cu mai mulți investitori pentru obținerea finanțării necesare demarării întregului proiect.”

Ulisse Gheduzzi, fondatorul INTERDRAW

Theodor Pallady reprezintă în acest moment unul dintre cele mai efervescente poluri de dezvoltare rezidențială din Capitală. Potrivit datelor din piață, aproximativ 8.000 de locuinţe au fost finalizate în această zonă în ultimii ani, iar alte 4.000 de locuințe noi sunt programate a fi livrate în următorii ani.


Citește și:

Tendință: scumpirea creditelor alimentează cererea pentru chirii. Luarea unei decizii este întârziată, însă interesul pentru achizițiile de locuințe se menține la un nivel ridicat – VIDEO


Despre INTERDRAW

Ulisse Gheduzzi este fondatorul INTERDRAW, companie de dezvoltare imobiliară și furnizor de servicii complete de project management și proiectare. Portofoliul INTERDRAW include numeroase proiecte importante din segmentul construcțiilor civile, industriale, infrastructură, hidrotehnice și speciale, precum: Romfelt Plaza, Nusco Tower, Mazzi Residential, Polonă 68-72, Floreasca Residence sau Madgearu Residence.

În anul 2001, omul de afaceri Ulisse Gheduzzi, de origine italiană, a înființat Faresin România, unul din principalii furnizori de cofraje și sisteme de cofrare complete pentru construcții civile, industriale și proiecte de infrastructură. Ulisse Gheduzzi conduce Faresin România începând cu anul 2006. Compania a fost implicată în unele dintre cele mai mari proiecte de construcții din România, livrând produse pentru sute de clădiri de apartamente, linia de metrou M5, podul Agigea, podul Brăila, autostrada Târgu Mureș-Ogra sau calea ferată Arad-Deva. Sub conducerea lui Ulisse Gheduzzi, Faresin România a avut un ritm de dezvoltare susținut, cifra de afaceri depășind 5,2 milioane de euro în anul 2022.

Anterior Faresin România, Ulisse Gheduzzi a creat și condus filiala din România a companiei Marcora Construzioni, care a ajuns la portofoliu de 56 de contracte de project management, în toată țara, și a cărei echipă a crescut de la 3 la 380 de angajați, în anul 2006.


Citește și:

Titirez.ro: Perspectivele pieței rezidențiale din România în 2023. Este un scenariu probabil ca prețurile locuințelor să intre pe un făgaș descendent?