Meniu Anunt
29-07-2022

„Un an determinant” pentru One United Properties: investitorul a achiziționat clădirea de birouri One Victoriei Plaza

share:

„Un an determinant” pentru One United Properties: investitorul a achiziționat clădirea de birouri One Victoriei Plaza
Adriana Drăgușin

Compania își continuă seria investițiilor strategice, având în vedere atât cumpărarea unor noi terenuri pentru dezvoltări rezidențiale, cât și a unor active comerciale finalizate.

Dezvoltatorul și investitorul One United Properties a anunțat finalizarea achiziției unei noi clădiri de birouri, ce se va numi One Victoriei Plaza. Aceasta este situată în București, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 29-31, iar în prezent găzduiește sediul First Bank. Valoarea tranzacției s-a cifrat la aproximativ 28 de milioane de euro.

2022 este deja un an determinant pentru One United Properties, care marchează tranziția noastră de la dezvoltator la investitor de top în domeniul imobiliarelor sustenabile pe piața din România. Tranzacția de astăzi este în concordanță cu strategia noastră de creștere a veniturilor recurente din segmentul comercial, mai ales în contextul în care cererea pentru spații de birouri de calitate continuă să crească în București. Există o mulțime de oportunități pe piață pentru achiziții cheie, precum One Victoriei Plaza. În acest context, demarăm operațiunea de majorare a capitalului social care ne va permite să continuăm investițiile strategice, fie că vorbim de achiziții de terenuri pentru dezvoltări rezidențiale, ori de active comerciale deja dezvoltate, care vor genera profituri solide pentru acționarii noștri în următorii ani.”

Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties

Un activ închiriat integral, pentru următorii 12 ani

One Victoriei Plaza are o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 12.000 de metri pătrați și include patru niveluri subterane, cu 93 de locuri de parcare. Clădirea este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de 12 ani, cu opțiune de întrerupere după șapte ani. Venitul anual din chirie generat de One Victoriei Plaza este de aproximativ 1,9 milioane de euro și este indexat cu inflația anuală.

Din valoarea de achiziție a One Victoriei Plaza, componenta de capital propriu se ridică la aproximativ 9 milioane de euro, restul fiind acoperit printr-un împrumut bancar de aproximativ 19 milioane de euro, acordat de Garanti Bank, pentru o perioadă de 15 ani. Împrumutul va fi utilizat pentru rambursarea împrumuturilor scadente, datorate foștilor acționari ai clădirii achiziționate.

Garanti BBVA este un susținător activ al comunității de afaceri din România. Astfel, ne bucură să fim alături de One United Properties într-una dintre cele mai importante tranzacții din acest an de pe piața de birouri din România. Acest demers arată încrederea pe care o acordăm planurilor îndrăznețe de dezvoltare ale companiei One United Properties, pe măsură ce își crește an de an portofoliul de birouri și retail, menținându-și în același timp poziția de lider pe sectorul imobiliar rezidențial.”

Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA

Veniturile din proprietățile comerciale, un pilon de creștere

Achiziția One Victoriei Plaza se înscrie în strategia One United Properties de a crește veniturile recurente din chirii în cifra de afaceri totală generată de companie. În urma acestei achiziții, portofoliul de birouri al companiei însumează 113.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă totală și include One Tower, One Cotroceni Park Office – Faza 1, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office și One North Gate. După livrarea One Cotroceni Park Office – Faza 2, până la sfârșitul anului 2022, portofoliul de birouri One United Properties va ajunge la o suprafață închiriabilă totală de 148.000 de metri pătrați. Împreună cu portofoliul de retail, care este format în principal din Bucur Obor și One Gallery, fosta fabrică Ford, portofoliul total al companiei destinat închirierilor comerciale va ajunge la o suprafață închiriabilă de aproape 190.000 de metri pătrați.

Veniturile care urmează să fie generate de One Victoriei Plaza nu au fost incluse în Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru 2022 aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, care a avut loc în aprilie 2022.

Sursă foto: Pixabay.com