Meniu Anunt
31-05-2023

Top 5 motive pentru care și tu îți dorești o casă la țară în 2023!

share:

Top 5 motive pentru care și tu îți dorești o casă la țară în 2023!
Sintagma „casă de vânzare la țară” a câștigat mult în popularitate în căutările online în 2023 – și pe bună dreptate!

Pe lângă costurile mai mici de achiziție, dar și de trai, a locui la țară este o opțiune din ce în ce mai atractivă pentru mulți dintre noi, oferind multe beneficii. Există mai multe motive pentru care să-ți cumperi o casă la țară, iar specialiștii Titirez.ro îți prezintă, în cele ce urmează, cinci dintre acestea:

1. Liniștea și relaxarea

Casa la țară îți oferă un mediu de viață liniștit și relaxant, departe de agitația și zgomotul specific orașelor. Aerul curat, peisajele naturale și atmosfera specifică te pot ajuta să scapi de stresul cotidian și să te relaxezi.


Citește și:

Tendință: scumpirea creditelor alimentează cererea pentru chirii. Luarea unei decizii este întârziată, însă interesul pentru achizițiile de locuințe se menține la un nivel ridicat – VIDEO


2. Spațiul și natura

Casele la țară dispun, în general, de mai mult spațiu decât cele din oraș, ceea ce îți oferă posibilitatea de a te bucura de un grad mare de intimitate. Poți cultiva o grădină proprie, cu flori, legume sau fructe, dar și un teren agricol. În plus, poți petrece timp în mijlocul naturii, bucurându-te de peisaje pitorești și activități în aer liber.

Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (18)

3. Costurile reduse

În general, a locui într-o casă la țară este o soluție mai accesibilă din punct de vedere financiar decât a sta la oraș. Asta pentru că prețurile în mediul rural sunt adesea mai mici, iar cheltuielile de întreținere ale unei case sunt, și ele, mai reduse decât în mediul urban, datorită costurilor mai mici ale utilităților, dar și taxelor locale mai rezonabile.


Citește și:

Prețurile locuințelor noi, de aproape 2 ori mai mici în București decât în Budapesta – față de Praga, raportul e de 3 la 1. În cât timp poate strânge un cuplu care își dorește o casă avansul necesar la cumpărare


4. Alimente proaspete și mai sănătoase

Dacă ai propria grădină sau propriul teren agricol, poți cultiva propriile tale legume și fructe, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de alimente proaspete, mai sănătoase, pentru o bună parte din an. Pe lângă avantajul de a mânca produse naturale și neprocesate, asta îți oferă și ocazia de a practica agricultura – descoperindu-ți noi pasiuni.

Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (19)

5. Comunitatea strânsă și viața la sat

Trăind într-o casă la țară, ai șansa de a te implica într-o comunitate strânsă și prietenoasă. Poți participa la evenimente locale, festivaluri sau târguri, ceea ce înseamnă că te vei putea împrieteni cu oameni noi, dezvoltând relații noi și puternice. Viața la sat are adesea un ritm mai lent, iar printre avantajele sale se numără sentimentul deosebit de solidaritate între locuitori.


Citește și:

La ce prețuri se mai vând terenurile agricole, în 2023. Tranzacție de proporții, cu o fermă de 1.370 de hectare, în județul Constanța


BONUS: Costurile mai reduse de achiziție, deoarece casele la țară sunt semnificativ mai ieftine decât cele de la oraș!

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți români aleg să-și cumpere o casă la țară. Fiecare persoană are propriile preferințe și priorități, așa că este important să iei în considerare nevoile și dorințele tale personale înainte de a lua o decizie.

Dacă îți dorești și tu propria bucățică de rai, te invim să accesezi motorul de căutare din portalul Titirez.rotot ce trebuie să faci este să selectezi tipul de proprietate care te interesează și localitatea dorită, după care poți contacta proprietarul sau agentul imobiliar direct din cadrul anunțului!

Fără titlu (1000 × 788 px) (1000 × 700 px) (24)