Meniu Anunt
15-12-2017

Regele Mihai s-a stins din viata astazi in jurul orei 13:00(ora Romaniei)

share:

Regele Mihai s-a stins din viata astazi in jurul orei 13:00(ora Romaniei)
Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi depus in holul de onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea va ave

Regele Mihai s-a stins din viata astazi in jurul orei 13:00(ora Romaniei).

Acesta s-a nascut la 25 Octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei- Mama Elena. In adolescenta a urmat cursuri de sport si a inceput pregatirea militara, devenind, la 17 ani, sublocotenent in armata romana. Regele Mihai a militat, chiar si dupa exil, pentru intrarea Romaniei in NATO, respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piata, respectarea adevarului istoric, consolidarea statului de drept si a democratiei in tara noastra.

Regele Mihai si Regina Ana au locuit din 2004 la Aubonne, in Elvetia. Acestia isi faceau aparitia in Romania pentru a fi alaturi de cei dragi cu ocazia sarbatorilor crestine. Palatul Elisabeta este resedinta oficiala din Romania a Regelui Mihai si a intregii Familii Regale. Aceasta se afla pe un teren din interiorul Muzeului Satului, in vecinatatea Teatrului de Vara si a parcului Herastrau. Ansamblul a fost proiectat in anii 1930 de catre arhitectul Marcu. Palatul se incadreaza, ca stil, intre maur si brancovenesc. Aici aveau loc ceremoniile de decorare, petrecerile de gradina, receptiile diplomatice si dineurile de stat la care participau si membrii Familiei Regale.

Din resedintele Regelui Mihai face parte si Domeniul Regal Sinaia. Acesta este compus din Castelul Peles, Pelisor si Foisor, diferite dependinte si stana regala. De asemenea, Domeniul Regal Savarsin a reintrat in posesia Regelui Mihai in 2001, fiind proprietate castigata de acesta in instanta.

Averea Regelui Mihai si a Casei Regale nu a putut fi estimata niciodata exact intrucat nu s-a facut nici un fel de expertiza exacta asupra bunurilor detinute. In 2015 s-a estimat averea Casei Regale ca fiind intre 60 si 62 de milioane de euro. Averea consta in mii de hectare de terenuri agricole, paduri si castele.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi depus in holul de onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges.