Meniu Anunt
15-10-2014

Piata imobiliara din Romania isi revine

share:

Piata imobiliara din Romania isi revine
Potrivit unui studiu, piata imobiliara din Romania da semne de revenire. Principalele motoare de crestere sunt zona de office, unde sunt anuntate destule proiecte, terenurile agricole, ce sunt la mare cautare in prezent, si sectorul de retail, intr-o cont

Potrivit unui studiu, piata imobiliara din Romania da semne de revenire. Principalele motoare de crestere sunt zona de office, unde sunt anuntate destule proiecte, terenurile agricole, ce sunt la mare cautare in prezent, si sectorul de retail, intr-o continua expansiune, care contrabalanseaza stagnarea segmentului rezidential.

Totusi, introducerea in legislatia fiscala a impozitarii progresive pe cladiri in functie de destinatia acestora, ar putea destabiliza un pic piata.

In sectorul rezidential, investitorii straini sunt tot mai putini, astfel ca segmentul este in stagnare, profilul investitional la acest moment fiind conturat in jurul programului „Prima Casa”.

Se remarca, insa, tendinta de cumparare de terenuri pentru investitii viitoare, datorata faptului ca, la momentul actual, preturile terenurilor sunt accesibile, iar achizitia acestora in astfel de conditii este considerata o investitie profitabila.  

In plus, tot mai multe banci si-au creat propriile vehicule de administrare a activelor imobiliare, ceea ce este un semnal pozitiv in dinamica pietei imobiliare, care da astfel semne de deblocare. De asemenea, exista o serie de fonduri de investitii medii si mici care aloca pentru Romania capitaluri intre 20 si 50 de milioane de euro si care achizitioneaza active de la banci, in cadrul executarilor silite sau in cadrul procedurilor de insolventa.

Sursa: dailybusiness.ro