Meniu Anunt
09-10-2018

Numarul de tranzactii imobiliare pe sfarsit de vara, cu 30% mai mic fata de anul trecut

share:

Numarul de tranzactii imobiliare pe sfarsit de vara, cu 30% mai mic fata de anul trecut
Cel mai recent raport ANCPI sugereaza o scadere a numarului de tranzactii imobiliare, pe sfarsit de vara.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliar (ANCPI) a transmis la sfarsitul lunii Septembrie cele mai recente statistici legate de piata imobiliara din Romania. Datele colectate se refera la tranzactiile inregistrate in luna agust a acestui an. 

Concluziile raportului sugereaza o incetinire clara a pietei imobiliare pe parcursul verii,  in luna august inregistrandu-se cu 30% mai putine tranzactii la nivel national, comparativ cu aceeasi perioada din 2017. 

Concret, in a opta luna a anului au fost vandute 40.576 de proprietati, cu 16.510 mai putine fata de august 2017. 

Judetele unde s-au inregistrat cele mai multe traznzactii au fost Bucuresti,  Ilfov si Timis, in timp ce regiunile cu vanzari putine sunt Caras-Severin, Gorj si Olt. 

Si numarul de ipoteci inregistrate a scazut fata de anul trecut, cele mai multe opratiuni de acest tip inregistrandu-se in Bucuresti, Ilfov si Cluj

La capitolul terenuri agricole, lider sunt judetele Galati, Timis si Dolj. 

Datele statistice furnizate de ANCPI completeaza semnalele unei incetiniri in piata imobiliara, dupa ce saptamana trecuta am aflat ca in Cluj s-a inregistrat prima luna de scadere a preturilor dupa o lunga perioada de crestere. 

Fiti la curent cu cele mai recente stiri din domeniul imobiliar, accesand zilnic sectiunea Stiri de pe portalul Titirez.ro