Meniu Anunt
05-06-2018

Garsoniere de vanzare, cele mai cautate proprietati de cumparatorii din Bucuresti

share:

Garsoniere de vanzare, cele mai cautate proprietati de cumparatorii din Bucuresti
Cele mai cautate tipuri de proprietati din Bucuresti sunt garsoniere de vanzare, conform datelor Titirez.ro. Cumparatorii se orienteaza spre apartamente mici

Asa cum am vazut si in analiza noastra de saptamana trecuta, una dintre reactiile naturale de adaptare la cresterile de preturi din imobiliare a fost recalibrarea ofertelor dezvoltatorilor catre apartamente cu suprafete mai mici, uneori chiar sub standardul legal.

garsoniere

Adevarul este si reciproc: nu doar oferta dezvoltatorilor se orienteaza spre proprietati cu suprafata mai mica, ci si interesul cumparatorilor s-a indreptat catre apartamente din ce in ce mai mici. Astfel, la o analiza a traficului de pe unul dintre cele mai importante portaluri imobiliare - Titirez.ro, se observa ca cele mai cautate tipuri de apartamente din luna mai de catre bucuresteni sunt garsoniere de vanzare.

Pretul mediu al unei garsoniere de vanzare in Bucuresti (luna mai 2018) a fost de 46,168€. Cele mai multe oferte au fost publicate in cartierele Militari, Drumul Taberei, Titan si Vitan, in timp ce cartierele cele mai cautate de catre utilizatorii portalului Titirez.ro au fost Drumul Taberei, Militari, Berceni si Titan.

Cartierul Tei se remarca prin discrepanta dintre numarul de cautari si oferta disponibila. Cu putine anunturi publicate in luna mai de catre proprietari si agentii imobiliare, Tei este, totusi, al cincilea cel mai cautat cartier din Bucuresti de catre utilizatorii Titirez.ro interesati de garsoniere de vanzare.

Cele mai ieftine garsoniere de vanzare se gasesc in cartierul Berceni, cu un pret mediu de 31,476€. Preturi de sub 40,000 Euro se mai gasesc in zonele Brancoveanu, Drumul Taberei (37,011€), Gorjului (38,575€), Rahova (39,201€). In schimb, cele mai scumpe oferte se gasesc in Piata Muncii, Decebal si Calea Calarasilor (aici preturile trec de 60.000 Euro). Nu am inclus in studiu zonele din nordul Capitalei, unde nu sunt suficient de multe oferte in piata pentru o statistica relevanta.

Ceea ce se remarca este un trend evident printre cumparatori: preferinta pentru proprietati mici, cu accent pus pe pret cat mai scazut. Aceste tipuri de proprietati pot fi cumparate cu un credit mai mic si pot fi inchiriate rapid in caz de nevoie.

casa ieftina

Cautati o garsoniera in Bucuresti? Pe Titirez.ro gasiti peste 1200 de oferte relevante! https://www.titirez.ro/vanzari-garsoniere/bucuresti