Meniu Anunt
02-11-2022

Forte Partners vinde prima fază a proiectului office U•Center către Pavăl Holding. Noul proprietar mizează pe crearea unui nou hub de birouri în zona Tineretului

share:

Forte Partners vinde prima fază a proiectului office U•Center către Pavăl Holding. Noul proprietar mizează pe crearea unui nou hub de birouri în zona Tineretului
Adriana Drăgușin

Deja finalizată, clădirea achiziționată dispune de o suprafață totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătrați și este 100% închiriată.

Forte Partners a anunțat semnarea tranzacției de vânzare a primei faze a ansamblului de birouri U•Center, amplasat în zona Tineretului din București, către grupul Pavăl Holding. Clădirea este 100% închiriată către companii precum Booking Holdings, Endava, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis, DCS plus.

Achiziția proiectului U•Center ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe segmentul office și va contribui la transformarea zonei Tineretului, punând bazele unui nou hub de birouri reprezentativ pentru București. Ne bucurăm să încheiem, după patru ani, o nouă tranzacție cu Forte Partners și să ne extindem portofoliul cu încă un proiect dezvoltat cu grijă pentru angajați, mediu și comunitate.”

Karina Pavăl, vicepreședinte Pavăl Holding

Citește și: Colliers: În T2 2022, cererea de spații de birouri a revenit la valorile de dinaintea pandemiei. Totuși, piața se confruntă în continuare cu provocări

Un parteneriat pe termen lung, în perspectivă

Aceasta este cea de-a doua tranzacție derulată de Pavăl Holding ce implică proiecte dezvoltate de Forte Partners, după ce a intrat pe segmentul office, în 2018, prin achiziția THE BRIDGE, aflat la momentul respectiv în construcție. După vânzarea complexului de birouri, în cea mai mare tranzacție de real estate a anului, Forte Partners a continuat dezvoltarea proiectului până la finalizarea celor trei faze componente. Acestea însumează o suprafață totală închiriabilă de 80.000 de metri pătrați și au chiriași precum BCR, UPC, Schlumberger, Medicover, Molson Coors.

În urma colaborării foarte bune din ultimii ani, Pavăl Holding și Forte Partners analizează în prezent posibilitatea încheierii unui parteneriat pe termen lung.

Suntem mândri de faptul că Pavăl Holding a ales, pentru a doua oară, un proiect dezvoltat de Forte Partners pentru extinderea sa pe segmentul office. Această tranzacție reprezintă pentru noi o dublă confirmare a strategiei Forte Partners de a dezvolta proiecte de birouri sustenabile, gândite pentru a asigura bunăstare și un mediu de lucru sănătos pentru angajații companiilor chiriașe și cu grijă pentru comunitățile locale. Inaugurată în trimestrul al treilea din 2021, într-un context economic și al dezvoltărilor de proiecte office încă afectat de pandemia de COVID-19, prima fază a U•Center este azi închiriată integral și a fost achiziționată de un grup puternic, care se află la a doua tranzacție cu proiecte din portofoliul dezvoltat de Forte Partners.

Geo Mărgescu, cofondator & CEO Forte Partners

Citește și: Cushman & Wakefield Echinox: Pe piața locală se află, în diverse stadii de negociere, tranzacții de investiții imobiliare în valoare de circa 1,2 miliarde de euro

Prima fază a proiectului office U•Center, cu o suprafață totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătrați, a obținut certificările LEED Platinum (cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4) și WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar. Lucrările la a doua fază a complexului au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021, iar termenul de finalizare este trimestrul al treilea al anului 2023. Cele două faze ale U•Center cumulează o suprafață totală închiriabilă de 66.000 de metri pătrați de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

______________________________

Despre Forte Partners

Forte Partners, companie fondată în 2014 și deținută de Geo Mărgescu și frații Johny și Jihad Jabra, dispune de un portofoliu de proiecte în valoare de peste 450 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial.

În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul office The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. De asemenea, compania a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și faza 1 din U•Center, cea de-a doua fiind în prezent în dezvoltare.

Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii. În luna octombrie 2021, Biroul de Arhitectură ADN a primit Premiul I la Bienala Națională de Arhitectură 2021 pentru Millo Offices, în calitate de proiectant al clădirii de birouri dezvoltate de către Forte Partners.

Despre Pavăl Holding

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al familiei Pavăl, fiind totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deține Dedeman și multiple alte investiții de amploare în România.