Meniu Anunt
02-11-2022

După finalizarea proiectul Grand Corvin din Budapesta, Cordia continuă regenerarea urbană. Urmează un alt proiect, de 10 hectare, pe malul Dunării

share:

După finalizarea proiectul Grand Corvin din Budapesta, Cordia continuă regenerarea urbană. Urmează un alt proiect, de 10 hectare, pe malul Dunării
Adriana Drăgușin

Promenada Corvin este piesa centrală a proiectului, cel mai mare program de reînnoire urbană din Europa Centrală, lansat cu mai bine de 17 ani în urmă.

După finalizarea celei din urmă clădiri rezidențiale de pe Promenada Corvin din Budapesta, Grupul Futureal și compania afiliată Cordia, prezentă și pe piața autohtonă, continuă să joace un rol activ în dezvoltarea cartierului Corvin, cu mai multe proiecte de birouri și rezidențiale. În plus, grupul va lansa în curând un alt proiect de dezvoltare urbană de 10 hectare la Budapesta, pe malul Dunării.

corvin_setany

Citește și: Cordia Blackswan a livrat prima fază dintr-un ansamblu rezidențial exclusivist din Birmingham, Marea Britanie – FOTO

558 de apartamente noi pe Promenada Corvin

Promenada Corvin este piesa centrală a celui mai mare program de reînnoire urbană din Europa Centrală, lansat cu mai bine de 17 ani în urmă. Proiectul dezvoltat de Futureal Group a ajuns la final, iar ultima clădire rezidențială de pe Promenadă, reprezentând a doua fază a ansamblului Grand Corvin, este acum finalizată, iar rezidenții se mută în noile lor apartamente. Promenada, cea mai largă și una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Budapesta, care a câștigat mai multe premii internaționale în ultimii ani, este acum completă, odată cu livrarea proiectului menționat, ce însumează 558 de unități locative.

Promenada Corvin este un proiect exemplar de dezvoltare, care aduce beneficii capitalei Ungariei, districtului, locuitorilor din zonă și, bineînțeles, oamenilor care cumpără o locuință în clădirile noastre. Prețul mediu pe metru pătrat al locuințelor de aici a crescut peste media din Budapesta, iar aceste apartamente pot fi închiriate la un preț mai mare comparativ cu zona înconjurătoare. Când a început dezvoltarea, în 2005, prețul mediu pe metru pătrat era de 312.000 de forinți, iar astăzi acest preț a crescut de cinci ori. Prețul lunar de închiriere pentru garsonierele de pe Promenadă a depășit în multe cazuri deja pragul de 200.000 de forinți, comparativ cu o medie de 150.000-160.000 de forinți pentru garsonierele relativ noi din zonă. Pentru apartamentele cu un dormitor, prețul mediu de închiriere pe Promenadă este de 250.000 până la 300.000 de forinți, în timp ce în cartier este de aproximativ 210.000-230.000 de forinți.”

Áron Görög, directorul de vânzări al Cordia

Grand Corvin 22

22 de hectare de teren, 2.700 de apartamente noi

Dezvoltarea Promenadei Corvin a inclus reabilitarea și regenerarea urbană a 22 de hectare de teren, pe care au fost construite 2.700 de apartamente noi, 100.000 de metri pătrați de spații de birouri și 50.000 de metri pătrați de spații moderne de retail, cu o investiție totală de aproape 1 miliard de euro.

Citește și: Cordia a început construcția unui proiect rezidențial de lux în Costa del Sol. Ansamblul e disponibil spre achiziție și românilor

Mai mult, reînnoirea cartierului Corvin din jurul Promenadei continuă, în condițiile în care Futureal Group derulează mai multe proiecte rezidențiale și de birouri pe străzile din jur, precum ansamblul de apartamente de lângă viitorul Parc Memorial Psota Irén”, din strada Tömő, sau dezvoltarea de birouri din strada Futó, care va fi livrată în săptămânile următoare.

De asemenea, grupul va lansa în curând Marina City, un alt proiect de regenerare urbană la scară largă, similar ca amploare cu Cartierul Corvin și care va fi dezvoltat pe un teren de 10 hectare, pe malul Dunării, la Budapesta.

Grand Corvin 21

___________________________

Despre grupul Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și, cu un proiect-pilot, în Spania.

Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).