Meniu Anunt
12-07-2022

Acmanic, un nou ansamblu rezidențial de lux, amplasat lângă pădurea Băneasa. Apartamentele vor avea grădini proprii

share:

Acmanic, un nou ansamblu rezidențial de lux, amplasat lângă pădurea Băneasa. Apartamentele vor avea grădini proprii
Adriana Drăgușin

Proiectul propune o comunitate restrânsă, ce va însuma doar 51 de de unități locative. Valoarea investiției se ridică, potrivit estimărilor inițiale, la 25 de milioane de euro.

Dezvoltatorul cu capital autohton Camicna Development a început construcția ansamblului rezidențial boutique Acmanic, situat în zona Iancu Nicolae din nordul Bucureștiului, la marginea pădurii Băneasa și în imediata apropiere a liceului teoretic Mark Twain și a Cambridge School of Bucharest. O investiție estimată la 25 de milioane de euro, proiectul propune o comunitate restrânsă, ce va însuma doar 51 de apartamente, amplasate în două clădiri, a câte trei etaje. Unitățile locative vor fi reprezentate integral de duplexuri de peste 120 de metri pătrați fiecare, ce vor dispune de terase spațioase și grădini proprii.

Piața rezidențială de lux din București trece prin cea mai bună perioadă a sa din istorie, cu o cotă de piață de aproximativ 4,6% din oferta nouă, adică peste 1.500 de locuințe premium și de lux aflate în construcție, un record pentru segmentul de profil. Amplasamentul Acmanic, lângă pădurea Băneasa, este printre ultimele disponibile în zona Iancu Nicolae, primul pol rezidențial de lux al orașului, iar proximitatea față de două instituții de învățământ de top reprezintă un atu.”

Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar al proiectului

Sistem cu pompe de căldură și panouri solare

Acmanic a fost conceput ca un proiect rezidențial sustenabil, încălzirea și răcirea unităților rezidențiale urmând a fi efectuată printr-un sistem cu pompe de căldură. În plus, ansamblul va dispune și de panouri solare, care vor produce energie electrică, iar fiecare duplex va fi dotat cu sisteme smart home. Un alt factor diferențiator al proiectului rezidențial de lux va fi înălțimea apartamentelor, de 3 metri în zona de living, respectiv 2,8 metri în zona dormitoarelor.

Fiecare unitate rezidențială din cadrul ansamblului va fi înconjurată de grădini și spații verzi, ce vor avea, însumat, o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Termenul de finalizare a proiectului este prevăzut pentru trimestrul al patrulea al anului viitor.

Portofoliul SVN Romania include peste 20 proiecte rezidențiale amplasate în București și în țară, pentru care oferă servicii de consultanță imobiliară și vânzări. Pe lângă sediul central din Capitală, compania dispune de trei birouri regionale, în Brașov, Cluj-Napoca și Covasna. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 2.000 de consultanți imobiliari și personal administrativ.