Meniu Anunt
19-03-2018

Un roman vrea sa revolutioneze piata constructiilor prin inteligenta artificiala

share:

Un roman vrea sa revolutioneze piata constructiilor prin inteligenta artificiala
Homepod, o companie fondata de un inginer roman mizeaza pe inteligenta artificala pentru a optimiza procesele din cadrul companiilor de constructie si a reduce cantitatea imensa de deseuri care se produce la fiecare proiect in parte.

Programul dezvoltat de o echipa de programatori romani are capacitatea de a proiecta automat si de a calcula exact necesitatea de materiale de constructie pentru a reduce costurile si a elimina deseurile ramase in urma santierelor. Mai mult decat atat, tinta este de a se ajunge la proiectarea si construirea automata de cladiri cu ajutorul robotilor si modulelor standardizate, cu interventie umana minima.

Compania a castigat deja numeroase premii internationale, cel mai recent fiind cel primit din partea WITSA (World Information Technology and Service Alliance) - premiu pentru "Soluția digitală emergentă la nivel Mondial".

Este unul dintre primii pasi in folosirea inteligentei artificiale pentru optimizarea in constructii, insa evolutia nu se va opri aici. Majoritatea predictiilor pentru urmatorii 30 de ani indica piata constructiilor drept una dintre primele care vor fi complet schimbate de cresterea aplicatiilor de inteligenta artificiala.