Meniu Anunt
11-04-2018

Studiu Eurostat: Romania in T4 2017, crestere a preturilor locuintelor peste media europeana, dar sub Bulgaria si Ungaria

share:

Studiu Eurostat: Romania in T4 2017, crestere a preturilor locuintelor peste media europeana, dar sub Bulgaria si Ungaria
Institutul European de Statistica Eurostat a publicat recent cele mai noi informatii legate de pietele imobiliare din Uniunea Europeana. In trimestrul 4 al anului 2017, preturile imobiliare din Romania au crescut mai accelerat fata de media europeana.

Cele mai mari cresteri de preturi din Uniunea Europeana s-au inregistrat in Irlanda (+11.8%), Portugalia (+10.58%) si Slovenia (+10%). Pe de alta parte, in Italia s-au inregistrat scaderi usoare (-0.3%).

Media europeana de crestere a fost de 4.5%. In Romania, piata imobiliara s-a apreciat cu 5.6%, in timp ce Ungaria (+7.6%) si Bulgaria (8.2%) au avut cresteri mai consistente.

Se remarca o crestere mai importanta in randul statelor non-Euro, tarile din zona Euro avand o piata imobiliara mult mai stabila. Motorul de crestere pentru Europa ramane zona Centrala si de Sud-Est.

Rapoartele Eurostat sunt bazate pe informatiile furnizate de institutele nationale de statistica ale fiecarei tari din Uniunea Europeana.

Puteti analiza raportul aici: http://ec.europa.eu/eurostat