Meniu Anunt
22-03-2018

Solutie pentru construirea caselor in zonele defavorizate: Printarea 3D

share:

Solutie pentru construirea caselor in zonele defavorizate: Printarea 3D
Chiar daca adapostul adecvat este considerat un drept esential, peste 1.2 miliarde de oameni din toata lumea locuiesc in conditii greu de conceput. O companie din Austin, Texas incearca sa rezolve aceasta problema prin 3D-Printing.

Compania ICON a gasit metoda prin care o casa de 60 mp se poate construi in 12-24 ore, un timp semnificativ mai scurt decat in cazul constructiilor conventionale. Obiectivul companiei este sa construiasca anul viitor 100 de locuinte pentru o comunitate din El Salvador.

Casele sunt menite a servi drept adapost confortabil pentru persoanele din zone defavorizate, lovite de dezastre naturale. Pentru a se asigura de calitatea cladirii, fondatorul companiei isi va amenaja biroul intr-unul dintre prototipuri.

Folosind o imprimanta 3D speciala pentru constructii, o intreaga casa poate fi construita pentru 10.000 de dolari, cu potential de scadere suplimentara a costurilor pana la 4000 de dolari.

Casele includ un living, un dormitor, o bucatarie, o baie si o veranda. Factorul de diferentiere fata de alte companii care folosesc imprimarea 3D in constructii este cimentul, care confera rezistenta mult mai mare in timp. Rezultatul este o locuinta ieftina, rapid de construit, confortabila si estetica.

LRG_DSC04886

Sursa foto: ICON

Este admirabil ca noua tehnologie va fi folosita mai intai pentru rezolvarea unor probleme sociale importante, fara a se viza un profit imediat. Tehnologia de printare 3D este, pe langa inteligenta artificiala, elementul care va revolutiona piata constructiilor in urmatoarele decenii, mai ales in segmentul locuintelor construite in regim propriu.

Sursa imagine: ICON