Meniu Anunt
18-06-2018

Sfaturi imobiliare: tehnici de negociere imobiliara - Cum ajungi la o intelegere buna cu vanzatorul?

share:

Sfaturi imobiliare: tehnici de negociere imobiliara - Cum ajungi la o intelegere buna cu vanzatorul?
Negocierile în tranzactiile imobiliare se bazeaza pe compromis si intelegere, scopul fiind tranzactia in sine.

Pentru a obtine rezultatele dorite in negociere imobiliara, este important sa fii informat, pregatit si sa ai stabilite obiective realiste. Daca ai intalnit o casa pe care esti dispus sa o cumperi, atunci ar trebui sa fii informat cu privire la costul corect al proprietatii. In acest sens, iti poti ruga agentul sa te ajute cu o analiza comparativa, sau poti folosi un portal imobiliar precum Titirez.ro, unde gasesti toate ofertele similare din piata.

Dupa ce te-ai informat, atunci va trebui sa te pregatesti pentru negociere imobiliara. Ai putea incepe prin a stabili o suma realista pe care esti dispus sa o cheltui pe proprietate. Atunci cand iei decizii cu privire la cumpararea sau vanzarea unei case, nu lasa niciodata emotiile sa te controleze. Urmareste si executa planul stabilit din timp.

incepe cu o oferta de care esti convins ca nu va poate fi refuzata decat in mod politicos. Nu incerca sa propui o suma mult prea mica, pentru ca ai putea sa amuzi sau sa infurii cealalta parte. Cand prezinti oferta, asigura-te ca mentionezi explicit cum vor beneficia ambele parti din tranzactie.

479389-636167168412828545-16x9

Este normal ca partea opusa sa puna intrebari si sa-ti comunice asteptarile proprii, asa ca raspunde cu incredere in oferta ta. Fii calm, chiar daca argumentele lor te enerveaza. Prezinta-ti raspunsurile intr-un mod care sa-i ajute sa vada ca au o afacere buna pe masa.

Nu trebuie sa spui sau sa arati cat de disperat esti sa achizitionezi proprietatea. Daca doresti sa convingi cealalta parte sa cedeze, nu exagera cu ofertele, statisticile sau bluf-urile. Prezinta direct cu solutia castigatoare si fii pregatit sa-ti fie contracarate argumentele. Cauta lacune si slabiciuni care ar ajuta la intoarcerea sortilor in favoarea ta.

Fii realist. Nu supralicita sau propune un pret prea mic. De obicei, un cumparator trebuie sa cheltuiasca putin mai mult decat ceea ce este dispus initial, pentru a obtine proprietatea pe care si-o doreste. O oferta foarte scazuta este ca o insulta pentru persoana care vinde proprietatea.

Cand incep negocierile, este mai bine sa comunicati ofertele in scris; asa este totul transparent si obiectiv, fara posibilitate de interpretare sau de escaladare emotionala.

written-job-offer

Cand negociati, nu va impiedicati de detaliile mici. Unele negocieri pica din cauza problemelor mici care ar putea fi rezolvate cu usurinta. in cazul in care tranzactia ne se intampla, acest lucru ar trebui sa fie din cauza aspectelor esentiale.

in negociere imobiliara, compromisul este cel care permite ambelor parti sa incheie tranzactia. Ambele parti ar putea sa inceapa cu aspectele agreeate si sa se ocupe ulterior de diferentele de opinie.

Gasiti cele mai bune oferte imobiliare din toata tara pe portalul Titirez.ro