Meniu Anunt
14-06-2018

Sfaturi imobiliare: Cum identifici un chilipir imobiliar ? 8 indicii ale unui proprietar motivat sa vanda

share:

Sfaturi imobiliare: Cum identifici un chilipir imobiliar ? 8 indicii ale unui proprietar motivat sa vanda
Care sunt principalele semne care iti indica un proprietar dispus sa negocieze si profita de posibilitatea de a face o tranzactie buna!

Tuturor ne place o afacere buna, mai ales când vine vorba de cea mai importanta achizitie pe care cea mai mare parte dintre noi o vom face vreodata: o casa. Dar chilipirurile sunt greu de gasit, in contextul in care cererea din piata depaseste oferta de proprietati bune. 

in aceste conditii, cea mai buna varianta este sa gasesti un vânzator motivat, care doreste sa incheie tranzactia si sa obtina ceea ce se poate, rapid. Iata câteva semne ca ati gasit unul:

1. Este mentionat explicit in anunt

Unele anunturi mentioneaza direct: "Vânzator motivat", "Vand urgent" etc. In alte situatii, motivarea proprietarului poate fi sugerata prin folosirea unor termeni precum "negociabil", "pret discutabil".

2. Proprietarul se muta din tara sau in alt oras

titirez.ro - emigrare

In timpul vizionarilor, aflati cât de mult puteti despre vânzator. intrebati agentul proprietatii de ce se vinde casa. Daca raspunsul este ca proprietarii pleaca din tara sau se muta in alt oras, probabil ca acestia nu au prea mult timp pentru negocieri prelungite.

3. Proprietarul este intr-o perioada de tranzitie

titirez.ro - chilipir imobiliar 2

Aceeasi intrebare poate indica daca vanzatorul se casatoreste sau divorteaza. Rezultatul este acelasi: Nu vor sa-si lase casa pe piata luni de zile, asteptând cea mai buna oferta, pentru ca vor sa treaca cat mai repede la urmatoarea etapa a vietii lor.

4. Casa este goala

titirez.ro - chilipir imobiliar 3

O casa goala arata ca proprietarul s-a mutat deja si probabil plateste acum utilitati sau rate pentru doua proprietati. Daca sunt in aceasta situatie de câteva luni, ar putea fi disperat sa vânda. si probabil ca ca este mai putin atasat emotional decat ar fi daca inca ar mai trai acolo.

5. Casa este supraaglomerata

Screen shot 2010-04-20 at 7.53.39 PM

Opusul casei goale este casa care este plina ochi de mobilier si bunuri. Doua paturi supraetajate in dormitor? Un patut in dormitorul principal sau pe hol? Acesti oameni trebuie neaparat sa se mute intr-o casa mai mare, deci se grabesc!

6. Proprietatea este vanduta dupa decesul proprietarului

titirez.ro - chilipir 4

Daca aflati ca proprietarul locuintei a murit recent, ati putea sa faceti o afacere buna. Mostenitorii sunt probabil nerabdatori sa incheie tranzactia si sa imparta banii in cadrul succesiunii. Nu vor mai fi la fel de atasati emotional fata de proprietate si probabil se grabesc sa vanda cat mai repede, pentru a incheia formalitatile obositoare.

7. Vânzatorul este sincer

Daca vânzatorul mentioneaza clar ca exista hibe ale proprietatii pe care nu le va remedia inainte de vânzare, probabil ca nu are bani pentru asta si ar fi motivat de o oferta cash care se poate incheia rapid.

8. Proprietatea nu este deloc ingrijita

Similar cu cele de mai sus, o proprietate evident neglijata de multi ani indica o mare nevoie de bani pentru vanzator sau lipsa de atasament emotional fata de locuinta. Probabil ca este nerabdator sa scape de aceasta responsabilitate fara bataie mare de cap si va accepta prima oferta rezonabila pe care o primeste.

Vrei sa gasesti cele mai bune oferte imobiliare din piata, imediat ce apar? Creaza Alerte personalizate in contul tau si noi te informam zilnic de cate ori apare o proprietate de interes pentru tine! www.Titirez.ro

 

Fii informat! Citeste ghidurile specialistilor Titirez.ro, care te vor ajuta sa devii expert in imobiliare: https://www.titirez.ro/stiri-imobiliare