Meniu Anunt
21-11-2018

Revista Presei imobiliare: cele mai importante stiri imobiliare din 21 noiembrie

share:

Revista Presei imobiliare: cele mai importante stiri imobiliare din 21 noiembrie
Titirez.ro va prezinta cele mai importante stiri imobiliare din 21 noiembrie!

1. Fondatorii Prime Kapital discuta despre cea mai buna strategie pentru dezvoltatori pentru a trece peste perioadele mai dificile din domeniul imobiliar. Planificarea atenta si managementul cash flow-ului sunt doar doua dintre elementele care fac diferenta dintre dezvoltatorii de cursa lunga si cei care dau faliment in timpul crizelor. 

https://www.capital.ro/dezvoltator-de-locuinte-despre-prabusirea-pietei-vor-avea.html

marmura-605x428

2. Daniel Daianu, oficial BNR, sustine ca sunt sanse mari sa intram in recesiune economica tehnica in viitor, cel mai probabil mult mai putin severa fata de criza financiara din 2008. Corectiile sunt inevitabile, avand in vedere ca economia romaneasca este legata de pietele europene, mai ales ca in ultimii ani cresterea a fost bazata pe consum si imobiliare. 

http://www.stiridecluj.ro/economic/oficial-bnr-sustine-ca-vine-criza-economia-nu-mai-poate-creste-numai-pe-consum-si-imobiliare

daniel-daianu

3. Ne indreptam spre o scadere a pietei imobiliare in 2019? O analiza Bankingnews.ro identifica motivele pentru care preturile proprietatilor ar putea sa sufere o corectie in viitorul apropiat, dar si conditiile  care au favorizat cresterea accelerata din ultimii ani. 

http://www.bankingnews.ro/piata-imobiliara-iancu-guda.html

imobiliare-2

4. Timisoara merge contra curentului: cresteri de preturi pentru proprietati in majoritatea cartierelor, mai ales in zonele universitare!

http://www.tion.ro/cartierele-din-zona-universitara-au-avut-cele-mai-mari-scumpiri-ale-apartamentelor-din-timisoara/2150016

Timisoara

5. Piata cimentului este suspectata de practici anticoncurentiale. In urma unei analize a Consiliului Concurentei, exista indicii care duc spre o posibila intelegere intre marii jucatori de pe piata in sensul mentinerii unor cote de piata stabile, eliminand practic sansa de crestere pentru companiile noi. 

https://www.zf.ro/constructii-imobiliare/consiliul-concurentei-suspecteaza-comportamente-anticoncurentiale-pe-piata-cimentului-17676396

concrete-927808_960_720

6. Sarbatorile de centenar organizate de Ziua Nationala atrag un numar record de turisti in Alba Iulia. Preturile pentru cazare pe termen scurt si chirii au crescut de 4 ori si toate unitatile hoteliere sunt deja ocupate. Unele proprietati au fost rezervate de peste 1 an! 

https://adevarul.ro/economie/imobiliare/alba-iulia-suprasolicitata-1-decembrie-s-a-scumpit-cazarea-1_5bf3e84fdf52022f75a2361b/index.html

Cetatea_Alba_Iulia_din_aer_toamna (1)