Meniu Anunt
22-11-2013

Primul sistem ecorezidential din Romania, in constructie la Snagov

share:

Primul sistem ecorezidential din Romania, in constructie la Snagov
Milionarul Valentin Bitoiu a demarat prima etapa a constructiei proiectului Casa Vlasia, un sistem ecorezidential situat la 30 de km de Bucuresti, la marginea Padurii Snagov.

Milionarul Valentin Bitoiu a demarat prima etapa a constructiei proiectului Casa Vlasia, un sistem ecorezidential situat la 30 de km de Bucuresti, la marginea Padurii Snagov.

Aceasta etapa include o ferma ecologica si un han cu 35 de camere, care au totalizat investitii de 15 milioane de euro. Urmatoarea etapa, ce urmeaza a fi demarata in 2014, presupune investitii de aprox. 20 milioane euro,si va fi un ansamblu rezidential de 200 de case care vor fi integrate complet cu ferma si hanul. In functie de vanzarile caselor din fiecare etapa se estimeaza ca intregul ansamblu rezidential va fi finalizat in maximum 7 ani.

Casele  vor avea 3 sau 4 camere, iar preturile vor fi curpinse intre 120.000 si 200.000 de euro, media fiind de 1.000 euro/mp, potrivit dezvoltatorilor. Tot terenul pe care se dezvolta sistemul ecorezidential Casa Vlasia are 35 de ha, acesta fiind achizitionat in 2006, la un cost aproximativ de 9 milioane de euro.

„Casa Vlasia este o provocare pentru piata din Romania. Prin han, am creat aproape de capitala locul ideal pentru o evadare din aglomeratia urbana”, a declarat Valentin Bitoiu, dezvoltatorul proiectului.

Ferma cuprinde gradini de legume si livezi, plantatie de vita de vie si animale domestice. Un lac artificial va asigura irigarea domeniului si mediul favorabil pentru animalele de la ferma. Pentru incalzire va fi folosita biomasa nepoluanta, cu pierderi reduse de caldura, iar cenusa rezultata se va folosi pe post de ingrasamant.

Ferma de animale va ajuta la fertilizarea pamantului, fara a folosi substante nesanatoase. In plus, casele vor fi dotate cu un POS electronic prin care viitorii proprietari vor putea comanda produse din ferma (lapte, oua, legume etc.).

Gazonul folosit are proprietati speciale, pentru a asigura animalelor o hrana bogata, vita de vie si gradinile au fost gandite pentru a permite recolte ecologice, iar crama hanului va avea umiditate naturala, datorita fantanii din interior. De asemenea, au fost create spatii pentru activitati sportive, o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, o piscina si un teren de volei si fotbal.

Sursa: dailybusiness.ro