Meniu Anunt
17-01-2019

Primaria Capitalei dezvolta un complex de locuinte sociale in zona Academia Militara - Panduri

share:

Primaria Capitalei dezvolta un complex de locuinte sociale in zona Academia Militara - Panduri
Primaria Capitalei devine unul dintre dezvoltatorii puternici din Bucuresti. Muncipalitatea va construi un complex de locuinte sociale in cel mai nou pol de dezvoltare al orasului - Razoare - Academia Militara.

Tronsonul Academia Militara - Panduri ocupa un loc important in planurile dezvoltatorilor imobiliari. Viitoarea statie de metrou Academia Miltara este doar unul dintre motivele pentru interesul acordat zonei. Alte avantaje sunt accesul rapid spre centru, apropierea de cartierul premium Cotroceni si numarul relativ mare de terenuri disponibile.

Printre numele cunoscute care au ales sa investeasca in aceasta zona, amintim dezvoltatorul One United Properties, Titan Mar (detinut de fostul Primar al Capitalei, Adriean Videanu) dar si familia Ciucu. Fiecare urmeaza sa construiasca proiecte mixte de locuinte si birouri de peste 10.000 de mp, care vor transforma total cartierul.

Primaria a depus zilele trecute documentatia pentru obtinerea avizelor de mediu si PUZ pentru un proiect rezidential situat pe Sos. Panduri nr. 77. Pe terenul de 10.000 mp vor fi construite trei blocuri de apartamente, dar si o gradinita.

Noul proiect al Primariei Capitalei, destinat cazurilor sociale, se afla chiar vis-a-vis de complexul premium pe care dezvoltatorul One United il va ridica pe terenul fostei platforme Ventilatorul.

Daca in 1990 se construiau peste 6000 de locuinte sociale, in anul 2011 se finalizau ultimele 146 de astfel de unitati. Dupa 2011, nu s-a mai construit nici un metru patrat din bani publici. Nevoia de astfel de proprietati este crescuta, Primaria avand in prezent peste 23.000 de cereri pentru locuinte sociale care, in mare parte, nu pot fi rezolvate.