Meniu Anunt
12-10-2017

Panourile cu licheni decorativi sunt la modă ! Pentru birou sau casa ta !

share:

Panourile cu licheni decorativi sunt la modă !  Pentru birou sau casa ta !
Relativ recent introduse în domeniul amenajărilor interioare, principiile biofilice de proiectare, inspirate de natură și vegetație, imită relațiile care există în ecosistemele naturale integrând armonios mediul în spațiul clădirilor .

În conditiile în care tehnologia a devenit indispensabilă în viețile noastre, iar arhitectura neconvențională câștigă tot mai mulți adepți, deseori ne întoarcem la natură și căutăm stimuli „green” în încercarea de a cultiva biofilia

Utile și binevenite mai ales în clădirile prezente în aria marilor orașe, poluate în exces și lipsite de verdeață, decorațiunile de perete cu mușchi sau licheni pot fi aplicate, la alegere, nu doar pe perete, dar încorporate și în spații orizontale special amenajate și chiar pe tavan acolo unde s-ar putea integra la perfecție cu forma aparte a tavanului. 

Muşchiul este o plantă specială care nu are nevoie de prea multă lumină, apă sau tratamente speciale. De aceea a început să fie tot mai des folosit pentru amenajările interioare. Neavând nevoie de rădăcini, muşchiul sau lichenii vin de multe ori direct montaţi pe structuri prefabricate care sunt fixate pe pereţi asemenea tablourilor.

Mușchii decorativi sunt supuși unui proces ecologic de stabilizare și pot rezista cel puțin 5 ani în diferite aranjamente, fiind o opțiune excelentă pentru a decora restaurante hoteluri, birouri sau proprietăți private. Aceștia își mențin forma, culoarea și prospețimea nu necesită tundere sau tratamente speciale și nu degajă dioxid de carbon sau alți factori alergeni.