Meniu Anunt
17-11-2014

O cladire din perioada interbelica, restaurata

share:

O cladire din perioada interbelica, restaurata
Casa Socolescu din Sinaia, o cladire datand din perioada interbelica, a fost „dezbracata” de hainele din termopan si de fier, si a revenit la stilul arhitectural initial. Aliura aristrocratica la care a revenit cladirea se datoreaza unei restaurari ce a d

Casa Socolescu din Sinaia, o cladire datand din perioada interbelica, a fost „dezbracata” de hainele din termopan si de fier, si a revenit la stilul arhitectural initial. Aliura aristrocratica la care a revenit cladirea se datoreaza unei restaurari ce a durat circa doi ani.

Vila din Sinaia a fost construita de arhitectul Toma T. Socolescu, unul dintre cei mai cunoscuti si prolifici arhitecti romani din perioada interbelica. Socolescu a proiectat in 1925 aceasta vila cocheta pentru sotia sa, Florica.

Odata cu schimbarea regimului, insa, vila a avut de suferit, mai intai fiind vanduta, apoi nationalizata. Diversii proprietari care au trecut prin ea au avut interventii dramatice asupra arhitecturii casei: usile de la intrare erau din fier (ca cele din blocurile comuniste); in locul unde acum este semineul era o baie, cateva din geamurile originale au fost inlocuite cu un termopan alb de plastic; subsolul era aproape inundat.

Actualii proprietari detin casa din 2006 si au inceput lucrarile de restaurare. Din 2009-2010, la sugestia unor prieteni, casa a devenit Villa Poem Boem, proprietate care se inchiriaza in totalitate. Vila este compusa din trei dormitoare (fiecare cu baie proprie), living, dining, bucatarie, sauna, o mansarda mare si luminoasa. Curtea are un izvor de apa naturala care vine din munte, o mini gradina de ierburi aromatice si multe locuri de servit masa.

Sursa: wall-street.ro