Meniu Anunt
18-05-2018

Noaptea Muzeelor 2018 - ghidul complet al evenimentelor din 19 Mai!

share:

Noaptea Muzeelor 2018 - ghidul complet al evenimentelor din 19 Mai!
Noaptea Muzeelor 2018 este un eveniment mult asteptat de bucuresteni. Am pregatit lista celor mai interesante momente de sambata!

Sambata aceasta va reveni un eveniment indragit de bucuresteni: Noaptea Muzeelor 2018. Va fi din nou o seara plina de cultura, evenimente inedite si distractie, muzeele devenind punctul principal de atractie al orasului.

Majoritatea evenimentelor vor incepe pe 19 Mai de la ora 18:00 si se vor intinde pana la ora 5:00 dimineata. In acest sens, RATB a anuntat ca va prelungi programul mijloacelor de transport in comun din Bucuresti.

Care va fi programul complet al evenimentelor din Noaptea Muzeelor 2018 - 19 Mai?

Muzeul Antipa

antipa_muzeu

Anul acesta, Muzeul Antipa ne intampina la Noaptea Muzeelor 2018 cu expozitii temporare, proiectii de de film, activitati de colectare a insectelor nocture si de interceptare a liliecilor. Programul special se va desfasura intre orele 18:00 si 24:00

Muzeul National de Arta

Muzeul_Colectiilor_de_Arta

Expozitiile permanente nu vor fi deschise anul acesta la Muzeul National de Arta in cadrul Noptii Albe a Muzeelor. In schimb, vizitatorii se vor bucura de acces la expozitiile temporare speciale si de ateliere creative sustinute de artisti (modelaj si mulaj, desen dupa tablouri).

Evenimentele se vor desfasura intre orele 18:00 si 5:00, cu intrare prin strada Stirbei Voda.

Muzeul National de Istorie

Muzeul_National_de_Istorie_a_Romaniei

Muzeul de Istorie isi va incanta vizitatorii cu ateliere educative si de creatie, dar si cu reconstituiri istorice (pe strada Postei, incepand cu ora 19:00). La 22:30 va incepe un concert de muzica medievala si baroca. De asemenea, un alt punct de atractie pentru cei mici va fi vanatoarea virtuala de simboluri stramosesti.

Muzeul Taranului Roman

Muzeul_Taranului_Roman_night_HDR

Expozitia permanenta nu va fi disponibila in Noaptea Muzeelor 2018, cladirea muzeului fiind in renovare de amploare. In schimb, va veti putea bucura de expozitii (Asa vazut-a Zaharia), proiectii de film si concert (Taraful lui Sandorica din Sopru de Campie) la Clubul Taranului Roman.

Muzeul Cotroceni

Muzeul_Cotroceni_

Expozitia permanenta a muzeului Cotroceni va fi deschisa intre orele 18 si 24:00

Muzeul "George Enescu" 18:00 - 0:30

Muzeul_Enescu_-_intrare

Melomanii se vor bucura de concertele de muzica clasica, de chitara, percutie si vioara, dar si de un concert de muzica fusion.

Muzeul de Geologie

Muzeul_National_de_Geologie,_Bucuresti,_sect._1,_(_imagine_din_lateral)

Vor fi deschise expozitiile permanente si o expozitie speciala "Centenar geologic".

Muzeul Municipiului Bucuresti

Palatul_Sutu,_azi_Muzeul_Municipiului_Bucuresti_(2)

Toate muzeele din aceasta familie vor participa la Noaptea Muzeelor 2018: Palatul Sutu, Casa Filipescu-Cesianu, Observatorul Astronomic, Muzeul Teodor Aman, Muzeul George Severeanu, Nicolae Minovici. Veti fi intampinati de expozitii speciale, concerte de muzica instrumentala sau clasica, mici momente de balet si reprezentatii ale actorilor de la Teatrul Masca.

Muzeul Aviatiei

Muzeul_Aviatiei

Programul special pentru Noaptea Muzeelor include un concert live de muzica pop-rock, teatru, proiectii video, expozitii ale parasutistilor si aviatorilor militari.

Cimitirul Bellu

Bucuresti,_Romania,_Cimitirul_Bellu_Catolic_(Ingerul_in_iarna)

Vizitatorii cimitirului Bellu din Noaptea Muzeelor 2018 vor lua parte la expozitia speciala "Memorialul Marii Uniri in Muzeul Bellu", dar si de tururi ghidate, muzica instrumentala, piese de teatru si o tombola surpriza.

Vrei sa afli cele mai noi stiri despre evenimentele interesante din orasul tau? Urmareste sectiunea noastra Lifestyle!