Meniu Anunt
16-05-2017

Legea care ar putea tempera creşterea preţurilor la locuinţe

share:

Legea care ar putea tempera creşterea preţurilor la locuinţe
Brokerii imobiliari preconizează o scumpire de până în 10% a apartamentelor din marile oraşe pe parcursul acestui an. O parte din această majorare de preţ este pusă pe seama ofertei în scădere, care, cel puţin în Bucureşti, este determinată şi de întârzie

Brokerii imobiliari preconizează o scumpire de până în 10% a apartamentelor din marile oraşe pe parcursul acestui an. O parte din această majorare de preţ este pusă pe seama ofertei în scădere, care, cel puţin în Bucureşti, este determinată şi de întârzierile în emiterea autorizaţiilor de construire. Guvernul doreşte să schimbe acest lucru printr-o nouă lege.

Primăria Municipiului Bucureşti nu va mai emite certificate de urbanism şi autorizaţii de construire pentru investiţiile aflate în situri arheologice şi în zonele de protecţie a monumentelor istorice, pentru care nu există delimitare oficială, adică 85% din suprafaţa Capitalei. Această sarcină va reveni primăriilor de Sector până la realizarea unei hărţi care să delimiteze cu precizie aceste zone, potrivit unei ordonanţe de urgenţă pregătită de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării.

 

sursa: capital.ro