Meniu Anunt
10-01-2018

Imobiliarele - cea mai buna forma de investitie din ultimii 150 de ani!

share:

Imobiliarele - cea mai buna forma de investitie din ultimii 150 de ani!
Subiectul investitiilor si plasamentelor monetare a fost dintotdeauna unul atractiv. Cu totii ne dorim sa putem investi banii economisiti intr-un mod cat mai profitabil si sigur.

Investitiile la bursa sau pe piata monetara iti pot aduce castiguri rapide si consistente, insa cu un risc considerabil de rasturnare a situatiei. Titlurile de stat si plasamentele bancare iti aduc siguranta si liniste, insa randamentul este extrem de scazut.

Cum ramane cu imobiliarele? Conform celui mai nou studiu publicat de Universitatea California-Davis, Universitatea Bonn si Deutsche Bundesbank, investitiile imobiliare ar putea fi cea mai buna solutie pe termen lung. Intr-o piata stabila, imobilele iti pot aduce in timp un randament similar cu cel de pe bursa, insa cu o stabilitate mult mai mare.  

Analizand o cantitate impresionanta de date, autorii studiului compara randamentul anual din 16 state al investitiilor la bursa, titluri de stat si investitii imobiliare rezidentiale incepand cu 1870. 

Rezultatele indica un randament mediu de putin peste 7% pentru proprietati; eficienta plasamentelor imobiliare este usor mai ridicata decat in cazul investitiilor la bursa, cu un risc chiar mai scazut decat in cazul titlurilor de stat sau depozitelor bancare.

Acest studiu este remarcabil deoarece contrazice direct teoria general acceptata ca investitiile cu risc crescut precum actiunile ar trebui sa aduca un profit mai mare decat plasamentele stabile in imobiliare. Strategia optima de investitie pe termen lung ar fi, deci, crearea unui portofoliu divers de proprietati, eventual chiar in tari diferite.

Trebuie mentionat ca rezultatele pot varia considerabil in functie de maturitatea pietei si de situatia economica din fiecare stat in parte. Romania, de exemplu, a vazut in ultimii 30 de ani o volatilitate crescuta a pietei imobiliare. Prin urmare, riscul investitiilor este mai mare, insa si beneficiile au fost consistente pentru cei care au pariat pe crestere la momentul potrivit. Riscul va scadea in timp, pe masura ce piata se va maturiza.

Rezultatele acestui studiu sunt relevante in special pentru investitorii interesati de plasamente intr-un portofoliu mai mare de proprietati. Pe de alta parte, cei care achizitioneaza o proprietate pentru familia proprie vor fi bucurosi sa afle ca investitia lor este una sigura, care va aduce beneficii pe termen foarte lung, in ciuda variatiilor naturale din piata.

Gasiti cele mai bune oportunitati de investie pe portalul Titirez.ro, cea mai buna sursa de informare pentru anunturi imobiliare din toata tara!