Meniu Anunt
19-06-2019

Google investe 1 MILIARD de dolari pentru a construi 20,000 de locuinte

share:

Google investe 1 MILIARD de dolari pentru a construi 20,000 de locuinte
Concret, compania - mamut doreste sa ajute comunitatea din regiunea in care isi desfasoara principala activitate, Bay Area, SF construind peste 20,000 de locuinte pentru familii cu venituri medii sau mici. 

Google urmeaza sa se lanseze pe piata imobiliara printr-o investitie de 1 miliard de dolari. Concret, compania - mamut doreste sa ajute comunitatea din regiunea in care isi desfasoara principala activitate, Bay Area, SF construind peste 20,000 de locuinte pentru familii cu venituri medii sau mici. 

Google este, in prezent, unul dintre cei mai mari angajatori din California, iar o problema acuta care ingradeste cresterea companiei este lipsa de locuinte cu preturi rezonabile din zona. 

Astfel, in urmatorii 10 ani, Google va folosi terenuri din propriul portofoliu in valoare de 750 de milioane de dolari, potrivite pentru dezvoltari rezidentiale sau comerciale. Scopul este sa se construiasca aici cel putin 15,000 de locuinte pentru toate tipurile de cumparatori. Ca termen de comparatie, in intreaga regiune s-au construit 3000 de unitati noi anul 2018. 

De asemenea, alte 250 de milioane de dolari vor fi introdusi intr-un fond de investitii care va incuraja dezvoltatorii sa construiasca in 5,000 de unitati locative la pret redus. In plus, 50 de milioane de dolari vor fi donate catre organizatii care se ocupa de constuirea de locuinte sociale pentru persoanele fara adapost. 

In prezent, Google lucreaza intens la urgentarea demararii lucrarilor si la gasirea unor solutii pentru construirea mai rapida si eficienta. Autoritatile locale sunt incurajate sa modifice cat mai repede certificatele de urbanism din anumite zone, astfel incat sa poata fi construite locuinte noi. 

Implicarea companiilor-gigant in piata imobiliara nu este o premiera, insa putine investitii au fost facute pana acum la un asemenea nivel. Ikea este cunoscuta pentru dezvoltarea de cartiere rezidentiale, scopul fiind in primul rand comercial. Se pare ca Google are mai degraba in vedere sustinerea comunitatii locale si crearea de locuinte pentru viitori angajati, fiind clara intentia de expansiune masiva a resursei umane in urmatorii 10 ani. Poate fi un prim pas spre o implicare din ce in ce mai activa a multinationalelor in insasi tesatura oraselor. 

Doriti sa fiti la curent cu cele mai noi stiri din domeniul imobiliar? Accesati zilnic sectiunea Stiri de pe portalul Titirez.ro!