Meniu Anunt
18-01-2019

Ghidurile Titirez.ro: Cum sa iti vinzi proprietatea repede si la pret bun, in 4 pasi ESENTIALI

share:

Ghidurile Titirez.ro: Cum sa iti vinzi proprietatea repede si la pret bun, in 4 pasi ESENTIALI
Daca ai o proprietate de vanzare, cu siguranta iti doresti sa obtii pretul cel mai bun posibil, intr-un timp cat mai scurt. Nu ti-ar conveni sa ai zeci de vizionari si zero oferte, sau oferte la pret foarte mic. Sau si mai rau - nici macar o vizionare.

Majoritatea analizelor demonstreaza ca pretul de vanzare al unei proprietati scade proportional cu timpul petrecut in piata, deci scopul tau principal este sa tranzactionezi cat mai repede.

Iata cei mai simpli si cei mai de efect pasi pe care trebuie sa ii parcurgi daca vrei sa iti vinzi casa repede si la pret bun!

1. Stabileste pretul corect

Te-ai gandi ca, daca pui un pret mai mare decat media din piata pentru o proprietate ca a ta, iti va lasa mai mult loc pentru negociere si, de ce nu, iti va aduce o suma mai mare in final. Nimic mai departe de adevar! In realitate, o proprietate cu un pret nejustificat va avea mai putine vizionari si oferte mai MICI fata de proprietatile corect pozitionate in piata.

Cel mai important lucru este sa iti faci bine temele si sa afli care este valoarea realista a proprietatii tale in acest moment. Poti sa iti faci o idee foarte buna cautant proprietati similare cu a ta pe portalul Titirez.ro, acolo unde se gasesc zeci de mii de anunturi imobiliare din toata tara. De asemenea, un consultant imobiliar iti poate oferi rapid o evaluare corecta, bazata pe statistici intocmite in multi ani de activitate.

2. Ordinea si curatenia

O casa care arata ingrijit va fi mult mai atragatoare pentru cumparatori, sporind sansa sa priesti o oferta buna cat mai repede. Asigura-te ca ai curatenie impecabila in casa si, daca inca mai locuiesti acolo, elimina toate elementele care aglomereaza inutil spatiul: obiecte personale, fotografii, piese mici de mobilier, obiecte decorative, haine si pantofi etc.

3. Fii disponibil pentru vizite

Daca ai bifat cu succes pasii anteriori, cu siguranta vei avea mai multe persoane interesate de vizionare, intr-un timp scurt. Asta inseamna ca trebuie sa iti faci timp pentru intalniri la orele si in zilele in care pot si clientii sa vina. De cele mai multe ori, asta inseamna sa primesti ajutor din partea unui membru al familiei sau al unui prieten. Sau si mai simplu, poti apela la ajutorul unui agent imobiliar, al carui job este sa arate casa ta potentialilor clienti, inclusiv in perioadele in care nu esti disponibil.

4. Zugraveste proprietatea

Cea mai buna si mai putin costisitoare imbunatatire pe care o poti face este sa zugravesti proprietatea. Vei amortiza imediat costul renovarii prin ofertele mai bune si mai rapide pe care le vei primi. O casa proaspat zugravita pare mai frumoasa si mai luminoasa, iar mirosul proaspat de vopsea te duce imediat cu mintea la ideea de nou si curat. Improspateaza peretii si suprafetele vopsite - usile, ferestrele - si bucura-te de ofertele bune pe care le primesti.