Meniu Anunt
09-01-2024

Ghid Feng Shui pentru alegerea unei locuinței, armonie și energie pozitivă (P)

share:

Ghid Feng Shui pentru alegerea unei locuinței, armonie și energie pozitivă (P)
Alegerea unei locuințe noi este unul dintre cele mai importante momente din viață, mai ales că impactul acestei decizii poate afecta calitatea vieții de zi cu zi.

Feng Shui este o practică antică chineză care se concentrează pe armonizarea energiei dintr-un spațiu pentru a promova bunăstarea și echilibrul. În acest ghid, sunt explicate câteva principii ale aceste practici vechi, ce sunt de fapt sfaturi foarte utile pentru a avea o locuință de calitate. Vor fi luate în considerare aspecte precum poziționarea, orientarea și amenajarea spațiului.

 

Poziționarea optimă a locuinței

 

Conform principiilor Feng Shui, orientarea casei este esențială, o locuință cu fața spre sud aduce mai multă lumină naturală și energie Yang, promovând astfel vitalitatea și optimismul. Acest principiu poate fi tradus și printr-un consum de energie mai redus, pentru cei care doresc să economisească.  În schimb, o orientare spre nord  a casei poate fi mai potrivită pentru cei care apreciază liniștea și introspecția și doresc să creeze un spațiu  intim. Tot în poziționarea casei se situează și preocuparea pentru împrejurimile unde se află locuința. Astfel, trebuie evitate locurile apropiate de liniile de înaltă tensiune, depozite de gunoi sau zone industriale gălăgioase și neîngrijite. În Feng Shui, zona din jurul casei are, de asemenea, o importanță majoră. Vecinii, calitatea aerului și nivelul de zgomot pot influența armonia în locuință.

 

Structura locuinței

 

Potrivit celor care se ghidează după principiile Feng Shui forma casei poate influența echilibrul energiei Yin și Yang. Casele cu forme regulate, cum ar fi pătratele sau dreptunghiurile, sunt considerate mai armonioase, deoarece permit o circulație mai bună a energiei. În plus, trebuie evitate casele cu muchii ascuțite sau unghiuri excesive, deoarece pot crea energii negative. Tot în acest aspect arhitectural se regăsesc și ferestrele. O locuință cu ferestre mari și spații deschise facilitează intrarea luminii și a energiei pozitive, deci se recomandă ferestre largi pentru a permite intrarea energie. Mai ales pentru cei care preferă să se relaxeze acasă în după amiezele libere, aceste sfaturi sunt utile deoarece se crează un cadru bun pentru a petrece timpul pe o canapea cu o carte în mână, sau pentru a se relaxa accesând jocul preferat sau o platformă online de pariuri.  

 

Amenajarea Interiorului

 

Modul în care este plasat mobilierul într-o încăpere este foarte bine stabilit în această practică străveche. Se impune amplasarea mobilierului  pe lângă pereți, astfel încât mijlocul camerei să rămână deschis  pentru a permite energiei să circule fără obstacole. Această abordare, este de altfel una cât se poate de modernă și centrată pe utilizarea spațiului la potențial maxim. Culorile și elementele integrate în designul interior pot avea un impact semnificativ în locuință, de exemplu, pentru a avea o atmosferă relaxată trebuie alese culori ce corespundă cu elementele Feng Shui: lemn, foc, pământ, metal și apă.  Așadar, la alegerea unei noi locuințe  integrarea principiilor Feng Shui poate aduce armonie și echilibru. De la poziționarea casei și până la amenajarea interioară, fiecare aspect contează în crearea unui mediu care să sprijine bunăstarea și fericirea.