Meniu Anunt
20-06-2018

De vorba cu... Andrew Prelea, CEO Ozone Homes/South Pacific Constructii

share:

De vorba cu... Andrew Prelea, CEO Ozone Homes/South Pacific Constructii
Andrew Prelea considera ca are un avantaj fata de dezvoltatorii traditionali de real estate. Si asta pentru ca edificarea de case eco, poate deveni o tendinta in viitorul apropiat.

Andrew Prelea considera ca are un avantaj fata de dezvoltatorii traditionali de real estate. Si asta pentru ca edificarea de case eco, o activitate inca de nisa, poate deveni o tendinta in viitorul apropiat.  “Din  2011, vanzarile de locuinte necesita existenta unui certificat energetic si asta va educa piata in privinta beneficiilor pe care o locuinta eco le presupune si a economiilor pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, care pot fi obtinute”, ne dezvaluie Andrew Prelea.

 

Economii de pana la 80%

Diferenta majora intre casele eco si cele ”traditionale”, din beton si caramida, consta in produsele folosite si in metoda de constructie. “Folosim panouri pre-finisate eco Ozone, care au aceleasi proprietati structurale ca si betonul si au o protectie impotriva focului de 2 ore, in caz de incendiu. De asemenea, daca se intampla sa arda, fumul emanat nu este toxic, intrucat compozitia este naturala. Mai important, impreuna cu izolatia termica, determina o calitate de 3 pana la 5 ori mai buna decat in cazul constructiei traditionale”, spune Prelea. Prin toate aceste facilitati, se poate ajunge la economii intre 50-80% in privinta costurilor cu utilitatile, potrivit estimarilor CEO-ului.

 

Traditional versus eco

Este incetatenita ideea ca romanii prefera, in general, locuintele ”traditionale”, din beton si caramida. Andrew Prelea spune că a gasit solutia pentru a depasi aceasta problema. “Casa arata ca una traditionala, asa ca o data ce le aratam clientilor nostri locuintele, sunt foarte deschisi si nu au reactii negative” precizeaza el. CEO-ul Ozone Homes/South Pacific Constructii crede ca avantajul competitional al produsului pe care il promoveaza – casa eco – deriva din costurile de achizitie si de intretinere mai mici, o rezistenta crescuta la cutremur si un finisaj superior comparativ cu o constructie ”traditionala”.

 

Romanii nu mai cumpara din faza de proiect

Romanii sunt interesati de casele eco, dar sunt rezervati cand vine vorba de cumpararea unei locuinte din faza de proiect. De exemplu, pentru proiectul Avalon Residence, compania a avut foarte multe solicitari dar, din cauza scaderii increderii cumparatorilor in sectorul de real estate in general, in acest moment sunt doar sase locuinte rezervate, desi 67 de clienti au garantat ca odata finalizate locuintele le vor achizitiona. ”Ne-am hotarat sa construim primul bloc si sa incepem sa le vindem odata ce locuintele sunt finisate. Am decis, recent, ca dupa ce vom avea contracte semnate pentru 10 locuinte, vom demara lucrarile de constructie. Clientul trebuie sa plateasca in prima faza 500 de euro si sa aiba finantarea aprobata pentru restul sumei, pe care o va plati la finalizarea casei”, spune Prelea.

Proiectul Avalon Residence este situat in nordul Bucurestiului, langa Centura si cuprinde 46 de apartamente P+1, inclusiv cele de la parter, cu gradina privata. Facilitatile includ piscina, loc de joaca si mini-golf. De asemenea, apartamentele sunt complet mobilate si dispun de un loc de parcare si au doua sau trei camere, iar preturile pornesc de la 42.500 euro plus 5 % TVA.

 

100 de locuinte eco in 2011

Andrew Prelea spune ca Avalon este ”un exercitiu non profit”, intrucat  terenul a fost cumparat in perioada de varf a pietei, costurile totale ridicandu-se la putin peste 2,2 milioane de Euro. “Planuim sa construim locuinte in proiectul Avalon anul acesta, iar in functie de succesul obtinut sa mai continuam si pe inca alte 3 loturi pe care le avem. Bugetul pentru 2011 prevede constructia a 100 case”, dezvaluie CEO-ul Ozone Homes/ South Pacific Constructii.

Compania are in plan sa dezvolte proiecte imobiliare in Tunari, Voluntari, Giurgiu si Buzau.In aceste amplasamente, casele Ozone vor fi disponibile la preturi incepand cu 35.000 euro pentru apartamentele cu doua camere. Pentru vilele cu trei dormitoare, pretul va fi in jur de 100.000 euro.