Meniu Anunt
03-10-2023

De ce cumpără ROMÂNII proprietăți în GRECIA? Care sunt condițiile și AVANTAJELE unei astfel de investiții imobiliare?

share:

De ce cumpără ROMÂNII proprietăți în GRECIA? Care sunt condițiile și AVANTAJELE unei astfel de investiții imobiliare?
Romanii, precum și alte persoane din întreaga lume, sunt atrași de ideea de a cumpăra proprietăți în Grecia.

Grecia este renumită pentru peisajele sale spectaculoase, plajele frumoase și insulele pitorești. Mulți oameni sunt atrași de această frumusețe naturală și doresc să își cumpere o casă de vacanță într-un astfel de loc. Cu un climat mediteranean plăcut, cu ierni blânde și veri călduroase și uscate, Grecia a devenit o destinație atractivă pentru cei care doresc să scape de iernile reci. Mai trebuie menționat și faptul că Grecia are o istorie bogată și o cultură fascinantă, iar mulți oameni sunt atrași de posibilitatea de a trăi într-un loc cu o moștenire culturală și istorică impresionantă.

Pentru unii români, cumpărarea unei proprietăți în Grecia poate fi o investiție. Proprietățile din anumite zone turistice pot aduce beneficii semnificative din închirieri pe perioada sezonului turistic. De la vacanțele de vis la economiile masive care se pot face pe timp de vară sau în perioada concediilor, Grecia mai oferă un randament foarte bun și un profit generos celor care doresc să investească.

În ceea ce privește condițiile pentru a cumpăra o proprietate în Grecia, iată câteva informații importante:

  1. Documentație: Pentru a cumpăra o proprietate în Grecia, trebuie să obțineți un cod fiscal elen și un cont bancar în Grecia. Este important să vă asigurați că toată documentația este în regulă și că sunteți asistați de un avocat sau expert imobiliar pentru a vă ghida prin procesul legal.

  2. Acordul preliminar: După ce găsiți o proprietate in Grecia și ajungeți la un acord cu vânzătorul cu privire la preț și condiții, veți semna un acord preliminar (contract de vânzare-cumpărare provizoriu) și veți plăti un avans (de obicei între 5% și 10% din prețul proprietății).

  3. Actul final de vânzare-cumpărare: Procesul se finalizează cu semnarea actului final de vânzare-cumpărare (titlu de proprietate) în fața unui notar public elen. Acest document este apoi înregistrat în cartea funciară din Grecia, confirmându-vă astfel dreptul de proprietate.

  4. Taxe și impozite: Cumpărătorii trebuie să fie conștienți de taxele și impozitele asociate cumpărării unei proprietăți în Grecia, inclusiv impozitul pe transferul proprietăților (3,09% din valoarea proprietății) și TVA-ul (24%) pentru proprietățile noi.

Pentru a înțelege mai bine acest fenomen de migrare a investițiilor în imobiliare către Grecia, am luat legătura cu Rodica Popa, reprezentant Cerved Romania:

Portofoliul nostru este variat și cuprinde de la hoteluri și pensiuni, până la apartamente și case tradiționale – la fel de variate sunt și prețurile și locațiile, așadar potențialul este enorm și pentru toate buzunarele. De exemplu, în ultima perioadă am observat un interes ridicat pentru un duplex de 240 mp, cu teren de 400 mp și piscină în Makry Gialos, un sat situat pe litoralul din sud-estul Cretei, în Lasithi, care are o priveliște unică asupra golfului Makry Gialos. Frumusețea acestui sat pitoresc și plaja sa întinsă contribuie cu siguranță la atenția sporită pe care a primit-o această proprietate în ultima perioadă.

Un alt punct de interes pe care l-am observat la români este reprezentat de casele tradiționale, cu prețuri foarte atractive, dar care necesită o investiție inițială pentru a atrage turiști și chiriași. O astfel de proprietate din portofoliul meu se găsește în centrul orasului Arachova, lângă Templul Intrării. Este o destinație turistică datorită amplasamentului său montan, dar și tradițiilor și apropierii de orașul Delphi. Desigur că în zone mai cunoscute, cum ar fi Mykonos, un duplex ajunge și la 1.000.000 de euro. 

Concluzia este simplă, din punctul meu de vedere: investițiile imobiliare au fost și vor rămâne în continuare una dintre cele mai sigure modalități de a depăși inflația și a face profit. Cu un consultant bun alături, oricine poate face acest pas!”, a mai declarat Rodica Popa (0731038646).

Este esențial să consultați întotdeauna un avocat sau un expert imobiliar pentru a vă asigura că respectați toate cerințele legale și fiscale în timpul procesului de cumpărare a unei proprietăți în Grecia.

______

Cerved Property Services (CPS), una dintre cele mai mari companii imobiliare din Grecia și din Sud-Estul Europei, este formată dintr-o echipă experimentată și certificată, oferind servicii exemplare către toate tipurile de clienți, în 4 domenii:

  • Evaluări
  • Analiza și cercetarea pieței
  • Gestionarea bunurilor imobiliare
  • Consultanță tehnică

______

Compania Motorul De Imobiliare SRL oferă profesioniștilor din imobiliare promovare, vizibilitate și o imagine foarte bine pusă la punct prin serviciile de excepție oferite prin intermediul Titirez.ro și rețeaua de peste 17 site-uri imobiliare, care include și www.multecase.ro (site dedicat particularilor, dezvoltatorilor și agențiilor care lucrează în exclusivitate. cu 0% comision), CRM.ImobManager.ro, imoPR.ro - agenție de marketing și PR Imobiliar și Titirez Magazine, care a devenit deja o tradiție în piața imobiliară din România.