Meniu Anunt
28-06-2018

Danezii cumpara din ce in ce mai mult teren agricol in Romania! Ce companie este al patrulea cel mai mare latifundiar din tara?

share:

Danezii cumpara din ce in ce mai mult teren agricol in Romania! Ce companie este al patrulea cel mai mare latifundiar din tara?
Compania daneza Ingleby a facut o serie de investitii majore in terenuri agricole si paduri din tara noastra, devenind al patrulea cel mai mare proprietar de terenuri din Romania.

Potrivit analizei Economica.net, Ingleby, controlata de Hans Rausing (in Top 100 al celor mai bogati oameni de pe planeta), a achizitionat recent o companie italiana cu proprietati extinse in Romania si a mai urcat o treapta in topul latifundiarilor autohtoni. Anul trecut, Ingleby exploata deja aproape 20,000 de hectare de teren agricol si 3700 de hectare de padure.

Majoritatea terenurilor agricole din portofoliul danezilor sunt concentrate in vestul tarii, mai ales in judetul Timis. La nivel mondial, compania exploateaza peste 100,000 de ha de teren agricol.

denmark-1890113_1280 (1)

Danezii au intrat pe piata din Romania in anul 2007, atrasi de pretul redus pentru teren agricol si de renumele de "granar al Europei" pe care tara noastra l-a avut in trecut. Anul 2017 le-a adus productii record de canola si grau, cu randamente chiar si cu 97% mai mari fata de anii precedenti.

Ingleby nu este singura companie daneza aflata in Top 10 al agricultorilor din Romania. Pe locul 9 urca JD Agro Cocora SRL, controlata de un alt grup danez, care exploateaza 10500 de ha in judetul Ialomita.

La nivel mondial, Danemarca reprezinta un jucator extrem de important pe piata agricola, in ciuda suprafetei mici de teren arabil. Companiile agricole daneze au devenit veritabili giganti internationali, cu exploatari pe tot globul. Este normal ca investitiile daneze sa ajunga si in Romania - una dintre tarile cu un potential recunoscut in domeniul agricol. Pe langa culturile de cereale sau de fructe, Danemarca este unul dintre liderii mondiali in cresterea animalelor, mai ales vite si porci. 

--

Pentru cele mai noi informatii din domeniul imobiliar, dar si analize "la zi", accesati zilnic sectiunea Stiri de pe portalul www.titirez.ro

 

Pe www.titirez.ro puteti gasi oferte variate pentru terenuri agricole din toata tara!