Meniu Anunt
18-02-2015

Cum poţi economisi banii după ce îţi cumperi apartament

share:

Cum poţi economisi banii după ce îţi cumperi apartament
După ce achiziţionezi un apartament, modul tău de viaţă poate fi foarte mult influenţat. Pentru a economisi chiar şi 1.000 de euro pe an după acest pas important, cei din domeniul imobiliar îţi recomandă 5 paşi simpli pe care i-ai putea urma.

După ce achiziţionezi un apartament, modul tău de viaţă poate fi foarte mult schimbat. Pentru a economisi chiar şi 1.000 de euro pe an după acest pas important, cei din domeniul imobiliar îţi recomandă 5 paşi simpli pe care i-ai putea urma.

Un imobil implică, înainte de toate, două feluri de costuri – costul de achiziţie şi costul de întreţinere. Prin economii, poţi ajunge la o valoare anuală de 1.000 de euro, iar pe parcursul intervalului maxim de rambursare a unui credit imobiliar aceste economii pot ajunge şi la 30.000 de euro, sumă egală cu jumătate din suma plătită la achiziţionarea imobilului.

Pentru început, poţi alege un apartament situat în apropierea mijloacelor de transport în comun, astfel vei putea economisi 600 de euro anual. Poţi opta pentru utilizarea metroului, în locul maşinii personale.

Un alt sfat este legat de izolarea termică. Clădirile vechi generează cea mai mare pierdere de energie. Un apartament situat într-un bloc bine izolat termic, cu un sistem de încălzire individual performant generează economii de cel puţin 200 de euro/an.

Cea de-a treia recomandare priveşte spaţiul interior şi organizarea lui. Dimensiunea locuinţei trebuie foarte bine gândită şi adaptată la nevoile reale ale unei familii. Cel mai potrivit este să alegi o clădire cu o împărţire cât mai eficientă a spaţiului de locuit şi unde pot fi achiziţionate boxe separate.

Te poţi raporta şi la vechimea apartamentului, pentru că aceasta nu garantează calitatea. Producţia materialelor de construcţii a evoluat în timp, iar instalaţiile electrice noi garantează economii considerabile. Aşadar, dacă optezi pentru un apartament nou, nu trebuie să te laşi furat de finisaje, ci trebuie să te informezi despre ce materiale de construcție au fost folosite, precum și despre firma care a executat lucrările.

Un ultim sfat se referă la proximităţi – şcoală, grădiniţă, farmacie, locuri de joacă, spital. În bugetul unei familii, cheltuielile pentru hrană au o mare pondere, deci apropierea de diverse magazine este şi ea importantă.

 

Sursă: dailybusiness.ro