Meniu Anunt
12-06-2018

Credite Imobiliare: ROBOR a atins astazi cea mai mare valoare din Octombrie 2014

share:

Credite Imobiliare: ROBOR a atins astazi cea mai mare valoare din Octombrie 2014
Indicele ROBOR la 3 luni, publicat astazi de BNR, a ajuns la cea mai mare valoare din octombrie 2014: 2.89%.

Astfel, indicele isi continua ascensiunea neintrerupta din ultimele 15 zile, existand sanse mari ca trendul ascendent sa continue. 

Fata de luna precedenta, ROBOR la 3 luni a crescut cu 8.7%. de la 2.65%. Cresteri similare s-au constatat si in cazul ROBOR la 6 luni si ROBOR la 9 luni, care au ajuns la 3%, respectiv 3.05%.

dobanda_credite_57742400

Cresterea sustinuta a indicelui ROBOR poate fi atribuita, pe de-o parte, instabilitatii guvernamentale din ultima perioada, insa un alt element important este cresterea imprumuturilor accesate de populatie si, automat, a riscului de credite neperformante. Mai multe credite accesate inseamna si mai putine lichiditati, ceea ce influenteaza nivelul dobanzilor. 

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară și este stabilită de către Banca Națională a României. Este o componenta importanta in calculul ratelor pentru creditele cu dobanda variabila, care au in general un procent fix al Bancii + indicele ROBOR. 

crestere-grafic-538x332 (1)

Conform datelor furnizate de Biroul de Credite, deja s-au consumat 50% din fondurile Prima Casa pe anul acesta, in timp ce bancile raporteaza o crestere semnificativa a numarului de dosare de credit si a sumelor accesate. 

646x404

Aflati primii cele mai importante stiri din domeniul imobiliar in sectiunea Stiri de pe Titirez.ro

Gasiti cele mai intreresante oportunitati imobilare din piata, pe portalul cu zeci de mii de anunturi: Titirez.ro