Meniu Anunt
04-10-2017

Cine vrea să reia proiectul de la Casa Radio, o investiţie de 1,5 miliarde euro

share:

Cine vrea să reia proiectul de la Casa Radio, o investiţie de 1,5 miliarde euro
Israelienii de la Plaza Centers vor să reia proiectul de la Casa Radio

Dezvol­tatorul a semnat încă din 2006 un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unui proiect pe platforma Casei Radio din centrul Capitalei, iar ultima oară când şi-a anunţat intenţia de a relua lucrările a fost în 2012. Zona Eroilor unde se află platforma de nouă hectare de la Casa Radio are acces la reţeaua de metrou şi este la câteva sute de metri distanţă de Gara de Nord şi de Pasajul Basarab, prin care se poate face accesul către zona de nord a oraşului.

Plaza Centers, parte a companiei Elbit Imaging, care deţine hotelul Radissson din Capitală, are în plan reluarea proiectului Dâmboviţa Centre Multifunctional Complex ce va fi construit pornind de la Casa Radio, acesta fiind „în faza plan şi de obţinere a autorizaţiilor“ potrivit unui raport de pe bursa de la Londra.

Investiţia totală în acest proiect este estimată la circa 1,5 miliarde de euro. În proiectul de la Casa Radio Plaza Centers deţine 75% dintr-un joint venture cu statul român, aceasta fiind cea mai mare dezvoltare imobiliară din zona centrală a Bucureştiului.