Meniu Anunt
19-03-2015

Cinci case in care sa evadezi

share:

Cinci case in care sa evadezi
Cu totii visam sa fugim departe de oras din cand in cand. Dar unde? Si, odata ajunsi acolo, ce vom face?

Cu totii visam sa fugim departe de oras din cand in cand. Dar unde? Si, odata ajunsi acolo, ce vom face?

Din fericire, o carte publicata de casa de design Gestalten, din Berlin, se concentreaza in exclusivitate pe locuri in care sa te ,,ascunzi”, incluzand orice, de la case spectaculoase ascunse in padure, pana la bungalouri confortabile pe varfuri de munte.

Din punct de vedere arhitectural, aceste case sunt experimente pentru a rezolva probleme. Estetic, cauta sa aduca omul mai aproape de natura.

Iata cinci exemple dintre aceste case:

Garajul din Puget Sound, Washington

In acest garaj nu se fac reparatii auto. Acest spatiu, numit ,,Garajul”, este pentru repararea sufletului. Construit la marginea Puget Sound, proiectul propus sa transforme un garaj neglijat intr-un spatiu multifunctional locuibil, cu paturi retractabile, ascunse sub podea, ,,decorat” cu geamuri imense si un cuptor cu lemne. Este un loc perfect pentru a observa schimbarea anotimpurilor. Realizatorii acestui proiect, Graypants, au castigat trei premii de arhitectura cu acesta casa.

Casa Pezo, Cretas, Spania

Casa Pezo, cunoscuta drept ,,Casa singuratica”, a fost construita deasupra centurii de padure de pe un munte din Spania, avand o priveliste asupra unor plantatii de maslini, vita de vie, si a celor 600 de locuitori de la poalele muntelui. Spatiul cristalin si simetric ofera o panorama de 360 de grade asupra Iberiei. In mijloc, acoperisul dispare, pentru a oferi o priveliste asupra cerului.

Bivacco Luca Vuerich, din Friuli-Venezia Giulia, Italia

La peste 2.400 m deasupra nivelului marii, de-a lungul crestei din Ceria Merlone, calatorii obositi se pot odihni in aceasta cabana, realizata de Giovanni Pesamosca. A fost numita dupa un alpinist de 34 de ani care a murit intr-o avalansa in 2010. Familia sa a construit cabana intr-o singura zi. La cei 16 metri patrati, noua persoane pot dormi in aceasta cabana.

Proiectul Sledge, Qaasuitsup, Groenlanda

Sunt oare din viitor, sau de pe alta planeta? Cu un design realizat de artistul Rob Sweere, cele doua camere din cadrul proiectului pot primi pana la sase locuitori fiecare si pot fi ,,trase”, asemenea unor sanii, pe apa inghetata. Cele doua ,,camere” ofera diverse facilitati si au fost construite pentru o organizatie ce aduce copiii din zona alaturi de vanatori, pentru a invata ,,cum functioneaza salbaticia”. Nu exista electricitate si apa provine din topirea ghetarilor din jur.

Casa portabila AH80, Madrid, Spania

Daca ai o destinatie proprie in minte, atunci aceasta casa este potrivita pentru tine. Casa, construita de studio-ul de design Abaton, este usor transportabila si gata sa fie amplasata aproape oriunde. Micuta locuinta dispune de un spatiu organizat eficient, iar lemnul folosit pentru mobila este din paduri speciale, ce vor fi replantate.  Dureaza intre sase si opt satamani sa realizezi o astfel de locuinta, dar doar o zi sa o asamblezi. Preturile pentru o astfel de casa pornesc de la 28.000 de dolari.

 

Sursa: huffingtonpost.com