Meniu Anunt
08-11-2017

Cele mai frumoase monumente istorice din lume

share:

Cele  mai frumoase monumente istorice din lume
Cladirile vechi sunt fascinante nu numai prin frumusetea lor semnificativa. Templele si sculpturile marete ne fac sa ne gandim la tehnologiile folosite de culturile din trecut. Vezi in continuare care sunt cele mai frumoase monumente de arhitectura,

Hagia Sophia, Turcia

Prima biserica de pe acest loc a fost construita de Constantin cel Mare in anul 325, dar a ars intr-un incendiu in anul 404. Apoi a fost reconstruita de Teodosiu al II-lea peste 9 ani. Din pacate, biserica a fost din nou arsa in 532 in timpul unei rascoale. Din 537 cladirea a ramas la fel, fiind reconstruita in timpul imparatului Iustian I. Astfel, acest monument istoric a suferit trei schimbari majore: bazilica, moschee si muzeu

Petra, Iordania

Sculptata in stanca, Petra este cunoscuta sub numele de “trandafirul desertului”. Totodata, intregul oras Petra este antic, fiind unul din cele mai celebre situri arheologice din lume. Turistii sunt atrasi de templele sapate direct in stanca, iar cel mai cunoscut din acestea este "Trezoreria".

Machu Picchu, Peru

Aflat in inima unui lant de munti, Machu Picchu exista de mai bine de cinci veacuri langa raul Urubamba, in regiunea Cusco. Orasul a fost construit in secolul al XV-lea si este cel mai interesant patrimoniu al civilizatiei Inca. In 1911, ruinele orasului au fost redescoperite de catre arheologul Hiram Bingham. Legendele si miturile spun ca Machu Picchu era un loc sacru si secret, iar incasii au reusit sa-l transforme intr-un orasel minunat.

Colosseum, Italia

Monumentul istoric aflat in centrul Romei este unul dintre cele mai vizitate locuri de turisti din intreaga lume. Este considerat cel mai impresionant monument a Imperiului Roman.

Arena extraordinara ar fi putut sa gazduiasca 50.000 de spectatori pentru a urmari luptele gladiatorilor. Construit in anii 70, Colosseum este un patrimoniu roman minunat.

 

Angkor Wat, Cambodgia

Monumentul a fost construit in secolul al XII-lea si este cel mai mare complex hindus, precum si cel mai mare templu religios din lume. A fost construit pentru un rege local si reprezinta un model de arhitectura khmera. Acest loc arheologic a devenit un simbol al Cambodgiei, care apare pe steagul sau national, si este prima atractie a tarii pentru vizitatori. Totodata, templul Angkor Wat a fost construit pentru a reprezinta Muntele Meru, considerat lacasul zeitatilor hinduse.