Meniu Anunt
28-07-2022

Tranzacție-record: IMPACT Developer & Contractor a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence

share:

Tranzacție-record: IMPACT Developer & Contractor a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence
Adriana Drăgușin

Deja finalizat, ansamblul din nordul Bucureștiului cuprinde nouă blocuri, cu un total de 630 de apartamente, 9.650 de metri pătrați de spații verzi și alte facilități.

Dezvoltatorul autohton IMPACT Developer & Contractor a anunțat vânzarea celui mai scump apartament din cadrul ansamblului rezidențial LUXURIA Residence, în valoare de 734.000 de euro. Este vorba despre un duplex cu 5 camere, cu o suprafață de 300 metri pătrați și o terasă generoasă de 36 metri pătrați, achiziționat „la pachet” cu două locuri de parcare subterane. Tranzacția a fost realizată de echipa internă de vânzări a dezvoltatorului.

Un ansamblu de 150 de milioane de euro

Situat în zona de nord a Capitalei, LUXURIA Residence este primul ansamblu rezidențial cu certificare BREEAM Excellent din București, complet finalizat în acest moment, iar valoarea sa de piață curentă este estimată la 150 de milioane de euro. Întregul condominiu cuprinde nouă blocuri cu 630 de apartamente, 9.650 de metri pătrați de spații verzi, parcuri cu mobilier urban și fântână arteziană, locuri de joacă, centru de fitness dotat cu echipamente de ultimă generație, un lounge elegant și parcări subterane. Dincolo de locuințele construite sustenabil, complexul include spații de recreere variate și oferă acces facil la numeroase puncte de atracție ale orașului precum.

Compania IMPACT are deja o reputație solidă pe segmentul principal al pieței rezidențiale, cel al locuințelor ce se adresează clienților cu venituri medii, unde livrăm la cele mai înalte standarde cu prețuri accesibile. Prin tranzacția din ansamblul LUXURIA Residence am făcut primul pas pe un segment de piață superior, cel al locuințelor premium. De menționat este faptul că unul dintre argumentele noastre principale îl reprezintă calitatea serviciilor și a facilităților oferite clienților noștri, similare cu cele de pe segmentul premium.

Ovidiu Grinici, Director de Vânzări IMPACT Developer & Contractor

Luxuria (1)

Investiții de 1,3 miliarde de euro până în 2027

În momentul de față, IMPACT are în proprietate 89,6 hectare de teren, cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociației Publice Europene de Imobiliare) estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 hectare cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza, Luxuria City Center în București, Greenfield Copou și Greenfield Copou Plaza în Iași și Boreal Plus în Constanța. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte, în perioada 2022-2027, se ridică la 1,3 miliarde de euro.

IMPACT Developer & Contractor este una dintre primele 3 companii listate la Bursa de Valori București (BVB) și în același timp primul dezvoltator imobiliar listat, în anul 1996. În cei peste 25 de ani de listare neîntreruptă, IMPACT s-a remarcat prin inovație și diversitatea instrumentelor de finanțare bursieră folosite.

Începând cu luna martie 2022, acțiunile IMPACT au fost incluse în indicele FTSE Global Micro Cap, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicați Piețelor Emergente.

Luxuria-Residence-2022

____________________

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.140.555.592,18 lei (la data de 26.07.2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România.

Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, un ansamblu mixt, format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.