Meniu Anunt
25-04-2018

Transportul viitorului: 1200 km/h in capsule de mare viteza

share:

Transportul viitorului: 1200 km/h in capsule de mare viteza
Compania Virgin, condusa de vizionarul Richard Branson, a testat cu succes o metoda de transport care pana acum exista doar in filme: capsule de mare viteza (hyperloop) care se pot deplasa cu pana la 1200 km/h. 

Chiar daca pare o tehnologie SF, noua metoda de transport va fi deja implementata in Dubai, poate chiar pana in 2020. Capsulele de mare viteza vor transforma drumul dintre Dubai si Abu Dhabi intr-o "plimbare" de doar 12 minute. Richard Branson a anuntat recent ca un proiect similar va fi implementat in Mumbai, India.

Proiectul de miliarde de dolari va fi finantat de grupul de companii Virgin, alaturi de administratia orasului Dubai.

tn_int-hyperloop-concept-PriestmanGoode

Capsulele vor putea transporta pana la 10 persoane pe distante scurte si medii, in conditii de lux.

Sistemul functioneaza pe baza propulsiei electromagnetice in conditii de vid, lipsa frecarii permitand accelerarea rapida si atingerea unor viteze record. In plus, presiunea din interiorul tuburilor va fi echivalenta cu cea de la 60 km sub mare. Tehnologia a fost gandita pentru prima data de Elon Musk.

hyperloop+one+1

Odata implementat, noul mod de transport va revolutiona felul in care percepem distantele si ne alegem locuinta. Reducerea numarului de masini, posibilitatea de a locui in zone curate din afara orasului fara navete istovitoare, calatoria rapida spre aeroporturi sunt toate elemente care pot influenta viata a milioane de oameni.