Meniu Anunt
25-07-2023

Siguranța locatarilor, o prioritate la EnVogue Residence: ansamblul din Bd. Iuliu Maniu are adăposturi antiatomice și o rezistență la seisme de până la 8,9 grade pe scara Richter

share:

Siguranța locatarilor, o prioritate la EnVogue Residence: ansamblul din Bd. Iuliu Maniu are  adăposturi antiatomice și o rezistență la seisme de până la 8,9 grade pe scara Richter
Adriana Drăgușin

Cea dintâi fază de construcție a proiectului, constând în 165 de apartamente, a fost finalizată, aici fiind deja montată prima serie de panouri fotovoltaice.

Aflat în construcție în zona de vest a Capitalei, pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 586-590, EnVogue Residence - Iuliu Maniu reprezintă o investiție de circa 40 de milioane de euro, derulată de un dezvoltator autohton. Alcătuit din trei corpuri, fiecare a câte două tronsoane, ansamblul rezidențial aduce pe piață apartamente noi destinate clasei medii – garsoniere, studiouri, apartamente cu două și trei camere, dar și penthouse-uri. O caracteristică distinctivă a complexului este reprezentată de atenția acordată siguranței locatarilor, acesta fiind proiectat să includă adăposturi antiatomice, dar și să asigure un grad înalt de rezistență la seisme.

Încă din fazele incipiente de concepție, am pus un accent deosebit asupra calității vieții pe care urmează să o oferim viitorilor locatari ai ansamblului, fie ei proprietari sau chiriași. Acesta a fost motivul pentru care, dincolo de suprafețele generoase, materialele de calitate superioară și finisajele din categoria premium, am inclus în proiect și o facilitate foarte importantă pentru siguranța locatarilor, anume adăposturile antiatomice (câte unul pentru fiecare bloc). De precizat este și faptul că, deși normativul în vigoare, respectiv codul de proiectare seismică P100/1, impune construcțiilor noi să reziste la cutremure de până la 8,5 grade pe scara Richter, clădirile noastre au fost proiectate să facă față unor seisme de până la 8,9 grade pe scara Richter.”

Radu Dumitrescu, Sales Manager EnVogue Residence


Citește și:

GHID RISC SEISMIC – 2023 de la Titirez.ro. Ce putem face pentru a fi mai puțin vulnerabili la cutremure?


Envogue Residence exterior patrat

A doua fază de construcție, în derulare

În momentul de față, prima fază de dezvoltare a EnVogue Residence - Iuliu Maniu, respectiv corpul C, format din 165 de apartamente, este deja finalizată. Aici a fost instalată, la începutul acestui an, și prima serie de panouri fotovoltaice, astfel că viitorii rezidenți se vor putea bucura de confortul și beneficiile unei surse de energie regenerabilă. Compania dezvoltatoare are actualmente în derulare faza a doua de construcție, reprezentată de corpul B, ce cuprinde 210 apartamente (cu una până la trei camere, alături de penthouse-uri). Termenul de predare pentru aceasta este estimat pentru finalul anului 2023.

În prezent, mai bine de jumătate din apartamentele aferente celor două faze de dezvoltare sunt (pre)contractate, cele mai căutate fiind unitățile de tip studio, respectiv cu două camere. Majoritatea clienților noștri de până acum au avut în vedere achiziții pentru uzul propriu, însă am discutat și cu investitori interesați de oportunitatea închirierii ulterioare a proprietăților.”

Radu Dumitrescu, Sales Manager EnVogue Residence


Citește și:

EnVogue Residence finalizează prima fază de construcție a ansamblului din Bd. Iuliu Maniu. Cele 165 de apartamente vor fi gata în decurs de o lună

Un ansamblu cu adăposturi antiatomice: EnVogue Residence dă startul vânzărilor pentru faza a doua a proiectului din Bd. Iuliu Maniu


Locuințele din cadrul proiectului au suprafețe generoase, peste media practicată în mod obișnuit pe acest segment de piață: garsonierele au peste 42 de metri pătrați utili, unitățile cu 2 camere depășesc, de regulă, 60 de metri pătrați, iar cele cu trei camere, 92 de metri pătrați. De asemenea, dotările și finisajele se încadrează în categoria premium, tocmai pentru a furniza rezidenților acel plus de confort pe care și-l doresc în propriile case.

Cu un regim de înălțime de la 6 la 9 etaje, primele două corpuri din EnVogue Residence - Iuliu Maniu au o fundație de tip radier general, cu două subsoluri, structura fiind pe cadre de beton, iar compartimentările interioare, din cărămidă Porotherm. Apartamentele vor avea certificat de performanță energetică de clasa A, izolația exterioară fiind realizată dintr-o combinație de vată bazaltică și polistiren, ce oferă și un grad ridicat de protecție ignifugă. Terasele beneficiază de sistem de termoizolație și hidroizolație de la Sika. Viitorii locatari vor avea la dispoziție, strict în incinta complexului rezidențial, facilități precum spații verzi, zonă de promenadă, locuri de joacă pentru copii, spații comerciale, restaurant, sală de fitness, supermarket, stații de încărcare pentru mașini electrice etc.

EnVogue Residence Iuliu Maniu_exterior 4

Despre EnVogue Residence

Cu o experiență de circa 9 ani pe piața rezidențială din Capitală și împrejurimi, dezvoltatorul autohton EnVogue Residence are un portofoliu de 5 proiecte finalizate, la care se adaugă unul aflat în curs de construcție, anume EnVogue Residence - Iuliu Maniu. Printre obiectivele avute în vedere de companie se numără, în primul rând, siguranța și confortul locatarilor, alături de accesul facil la mijloacele de transport în comun, respectiv la principalele puncte de interes ale orașului.

Notă: Acest articol a fost publicat mai întâi în ediția tipărită a Titirez Magazine, revista specializată, cu apariție periodică, realizată de portalul imobiliar Titirez.ro. Ajunsă la ediția a VII-a, publicația este distribuită GRATUIT în cadrul târgurilor imobiliare din Capitală, dar și în centre de afaceri și alte puncte de interes pentru jucătorii din industria de real estate, atât dezvoltatori, agenții, bănci și brokeri de credite, cât și clienți finali, cumpărători sau chiriași.


Citește și:

Titirez.ro: Perspectivele pieței rezidențiale din România în 2023. Este un scenariu probabil ca prețurile locuințelor să intre pe un făgaș descendent?