Meniu Anunt
28-06-2018

Sibiu, orasul in care cetatenii pot transmite sesizari catre primarie direct din aplicatie

share:

Sibiu, orasul in care cetatenii pot transmite sesizari catre primarie direct din aplicatie
Recent, administratia locala a Sibiului a bifat inca un punct in favoarea locuitorilor, lansand aplicatia Sibiu City App.

Sibiu este unul dintre cel mai bine administrate orase din Romania, nu degeaba fiind Capitala Europeana in anul 2007. Investitiile majore si viata culturala bogata au dus la dezvoltarea durabila a orasului, care a devenit unul dintre centrele urbane ce atrage locuitori din toata tara.

sibiu-511913_1280

Recent, administratia locala din Sibiu a bifat inca un punct in favoarea locuitorilor, lansand aplicatia Sibiu City App. Prin intermediul aplicatiei oficiale a Primariei Sibiu, cetatenii pot transmite usor si comod orice sesizare catre autoritati, dar si sa primeasca informatii esentiale.

De la lansare, locuitorii din Sibiu au transmis peste 2600 de sesizari. Cele mai multe dintre acestea se refera la iluminatul stradal, gropi, masini parcate neregulamentar, tulburarea linistii publice sau salubrizare.

Mai mult decat atat, 97% dintre sesizari au si primit raspuns, prima interactiune cu administratia avand loc, in medie, la 15 minute de la trimiterea sesizarii.

Aplicatia este disponibila atat pe platformele Android, cat si IOS si poate fi descarcata gratuit.

Recent, Timisoara a anuntat ca va lansa o astfel de aplicatie care sa usureze comunicarea intre cetateni si administratia locala. Aceste inovatii fac parte dintr-o tendinta de amploare la nivel european: Smart City (oras inteligent). Conceptul de baza este comunicarea rapida si directa, integrarea tehnologiilor in spatiile publice si sustinerea comunitatilor.

cityscape-1186069_1280

--

Pentru cele mai noi stiri imobiliare sau de interes local, accesati zilnic sectiunea Stiri de pe portalul Titirez.ro!