Meniu Anunt
19-02-2018

Programul "Prima Casa": Pe locuri, fiti gata, START!

share:

Programul "Prima Casa": Pe locuri, fiti gata, START!
Programul "Prima Casa" va reincepe luna aceasta si va aduce unele noutati!

Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, a declarat saptamana trecuta la Timisoara ca progamul "Prima Casa" 2018 va incepe luna aceasta. 

Una dintre principalele noutati va fi faptul ca beneficiarii vor putea urmari stadiul dosarelor pe site-ul institutiei. Precum se stia deja, fondurile de anul acesta vor fi de 2 miliarde de lei, mai mici decat cele de anul trecut. 

 Despre viitorul programului, Alexandru Petrescu declara:

"La momentul la care programul a fost lansat în 2009 exista un blocaj din perspectiva creditării bancare pentru achiziţii imobiliare şi programul chiar a venit în întâmpinarea băncilor să le încurajeze să crediteze. Astăzi, 2018, există o activitatea efervescentă de creditare, există pachete de creditare în afara programului „Prima Casă” cu termeni şi condiţii oarecum similare, înseamnă că efectiv programul şi-a atins scopul şi urmează încă existenţa lui câţiva ani pentru a fi sigur că există o sustenabilitate a acestei dinamici, dar evident că nu pot spune că această strategie la un moment dat un guvern nu o poate schimba."

Este clar faptul ca, in anii urmatori, Prima Casa va primi din ce in ce mai putina sustinere din partea statului, in contextul in care piata creditarii functioneaza bine si rolul programului de incurajare a tranzactiilor imobiliare nu mai este la fel de important. 

Gasiti cele mai interesante oferte de vanzare care se incadreaza in plafonul Prima Casa pe Titirez.ro: www.titirez.ro