Meniu Anunt
26-11-2019

Octavian Bădescu: FărăComision.ro oferă servicii suport acelora care doresc să tranzacţioneze singuri, fără agent, fără comision procentual

share:

Octavian Bădescu: FărăComision.ro oferă servicii suport acelora care doresc să tranzacţioneze singuri, fără agent, fără comision procentual
După un debut spectaculos într-un domeniu complet nou, spiritul antreprenorial al lui Octavian Bădescu își spune cuvântul. A ales imobiliarele, a îmbrățișat ca metodă de lucru reprezentarea exclusivă, în speţă a unei singure părţi într-o tranzacţie imobiliară și a demonstrat tuturor că, dacă ai determinare și un plan de bătaie, succesul nu se lasă așteptat.

Lansarea Freedom Group ca agenție imobiliară afiliată la RE/MAX i-a evidenţiat şi o mare nevoie a consumatorilor, o plajă rămasă neacoperită în ultimii ani - aceea a proprietarilor care își propun să își tranzacționeze singuri proprietățile, în pofida avantajelor pe care le poate oferi colaborarea cu o agenţie imobiliară.

Domnule Bădescu, mulțumim pentru acordarea acestui interviu în exclusivitate către Titirez Magazine. Ne puteți da mai multe detalii despre noul dumneavoastră proiect?

FărăComision.ro este o companie ce oferă servicii suport acelora care doresc să tranzacţioneze singuri, fără agent, fără comision procentual, plata serviciilor făcându-se anticipat şi clientul având o deplină libertate de decizie şi acţiune privind poziţionarea, marketarea, derularea proiectului, negocierea şi închiderea tranzacţiei. Există această tipologie de clienți care, în pofida avantajelor pe care le poate oferi colaborarea cu o agenţie imobiliară, mai ales prin lucrul în sistem de reprezentare, decid să-si vândă singuri proprietatea.

Prin urmare, nu este o agenţie imobiliară, nu propune “exclusivitate pe bani puţini” precum alte proiecte recent apărute, destul de vizibile, venind cu propuneri pe care personal le consider cel puţin discutabile din perspectiva beneficiilor aduse clienţilor lor, dar care se doresc a fi oarecum disruptive. În cazul nostru vorbim despre servicii suport oferite celor care de principiu nu îşi doresc să implice agentul în demersul de tranzacţionare şi să plătească un comision aferent.

Vorbim practic despre un proiect total complementar companiei de consultanţă imobiliară Freedom Group Real Estate, care în paralel oferă servicii agenţilor imobiliari şi prin extensie clienţilor finali, companie pe care recent am separat-o de RE/MAX, optând pentru dezafiliere şi pentru o adaptare de strategie. Pe scurt - fiecare proiect are consumatorul său.

Clienţii FărăComision.ro vor beneficia de experienţa şi de serviciile Freedom Group, venind ca o completare în cazul în care aceştia nu reuşesc să îşi tranzacţioneze singuri proprietatea?

Proiectele sunt independente, se adresează altor clienţi, altor bugete, singurul element comun fiind faptul că adresează aceeaşi nevoie de fond – tranzacţionarea imobiliară. Desigur că experienţa acumulată cu Freedom Group a stat la baza acestui nou proiect, însă în faracomision.ro bază va fi în principal suportul tehnologic, cel uman fiind opţional şi punctual.

Conceptul reprezintă răspunsul nostru la toate tipurile de obiecţii care se întâlnesc în întâlnirile vizând proiectele de reprezentare. Noi considerăm în continuare că lucrul în sistem de reprezentare cu o companie precum Freedom Group Real Estate este o decizie foarte potrivită pentru aceia care vin în piaţă pentru a tranzacţiona în cei mai buni termeni pe care piaţa îi poate oferi la momentul respectiv.

Sunt însă şi situaţii în care un aşa-numit prospect, în pofida argumentelor, fie nu este pregătit să ţină cont de opinia consultantului privind intervalul probabil de preţ de tranzacţionare, fie nu doreşte să lucreze în reprezentare, fie nu doreşte să lucreze deloc cu un agent, fie comisionul perceput la final şi doar în caz de succes i se pare un preţ prea mare şamd.

Aceşti oameni - fie vânzători, fie cumpărători - au însă nevoie de servicii suport, de confort, de diferite servicii profesionale, de instrumente de eficientizare. Ei preferă să îşi asume răspunderea demersurilor, efortul, efectul, iar FărăComision.ro îi ajută să o facă mult mai eficient decât fără respectivul suport.

Noi nu ne amestecăm mai mult decât în execuţia efectivă a unor demersuri, clientul face ceea ce doreşte atât timp cât o face pe banii săi achitaţi efectiv, normal. În egală măsură, conştientizăm faptul că FărăComision.ro poate deveni un generator de lead-uri calificate pentru freedomgroup.ro, uneori chiar şi invers, pot şi vor exista sinergii.

Dacă ar fi să daţi un sfat proprietarilor care doresc să îşi tranzacţioneze unitatea locativă, ce sfaturi le-aţi da? Care este timpul de tranzacţionare pe care îl estimaţi ca FSBO comparativ cu reprezentarea exclusivă a unui agent imobiliar profesionist, pentru o proprietate cu preţ mediu?

Timpul în general are toate şansele să fie mai mare fără o agenţie de reprezentare, adică într-un sistem în care lucrezi practic cu toată piaţa, în care agenţii sunt cointeresaţi, în care un profesionist se implică în toate aspectele, gestionând procesul. Dar nu numai timpul până la tranzacţionare este un parametru important, mai sunt şi alţii, uneori chiar mai importanţi.

Contractarea unei agenţii profesioniste care să lucreze exclusiv pentru tine conferă o valoare superioară preţului, garantează obţinerea celor mai buni termeni pe care piaţa îi poate oferi în respectiva perioadă de timp, însă sunt de acord şi că percepţia acestei realităţi nu e foarte simplă pentru consumatori care vin ocazional pe piaţă.

Statistica evidenţiază că peste jumătate din tranzacţiile imobiliare se realizează fără agent, iar noi am dorit să identificăm un răspuns acestei nevoi de a-ți vinde singur proprietatea, adaptăndu-ne la o realitate.

FărăComision.ro oferă vânzătorilor toate gama de servicii necesare tranzacționării pe cont propriu: evaluări automate, pachete de promovare pe cele mai cunoscute portaluri de imobiliare şi pe alte canale, optimizarea organizării vizionărilor şi multe alte servicii pe care clientul şi le poate achiziţiona adiţional. În cazul cumpărătorilor vom avea de asemenea pachete de servicii specifice, precum verificările prealabile, precalificări de proprietăţi şi nu numai.

Pe lângă faptul că vor găsi toate serviciile într-un singur loc, costul tranzacţionării ar putea fi mai mic, vorbim de doar câteva sute de euro. Clientul achită în prealabil, iar noi îi oferim diferite seturi de instrumente care îi vor face tranzacţionarea mai uşoară, cu sanse de succes mai mari şi mai ieftină, chiar şi decât în cazul în care şi-ar gestiona singur procesul.

Cum vedeți viitorul profesionistului imobiliar din România?

Înclin să cred că în timp va exista o tendinţă de polarizare, în sensul în care tranzacţionarea pe cont propriu (cu ajutorul unor servicii suport, tehnologic şi/său uman) va câştiga teren. Pe zona tranzacţionării cu ajutorul agenţiilor, sistemul de lucru în reprezentare - singura manieră în care oferi servicii de calitate clientului - va continua să crească.

Cota de piaţă a acestor abordări se va mări, întrucât - vorbind “pe fundamente” - acestea sunt soluţiile preferabile şi cel mai potrivite nevoilor consumatorului.

Asta nu înseamnă că “intermedierea deschisă”, “exclusivitatea” cu un preţ mai mare, “la ofertă” sau “anunţurile individuale” răzleţe pe câte un portal vor dispărea complet.