Meniu Anunt
20-05-2016

Piata imobiliara din Cluj-Napoca depaseste 1 miliard de euro

share:

Piata imobiliara din Cluj-Napoca depaseste 1 miliard de euro
Remax Grup de Lux, una dintre primele francize Remax în România şi în Cluj-Napoca, estimează că piaţa imobiliară clujeană va ajunge, în acest an, la o valoare de peste 1 miliard de euro, dacă sunt luate în calcul toate categoriile de tranzacţii.

„Agenţia imobiliară Grup de Lux s-a afiliat reţelei Remax  în urmă cu 5 ani, după o experienţă de 15 ani pe piaţa imobiliară din Cluj-Napoca. În cei 20 de ani de existenţă a biroului nostru, am observat principalele schimbări prin care a trecut piaţa imobiliară locală şi, putem spune că, 2016 este un an promiţător în care estimăm că toate tranzacţiile, fie ca sunt vânzări - achiziţii sau închirieri, pe orice segment, vor ajunge la o valoare totală de peste 1 miliard de euro”, a declarat Ramona Cuc, Broker – Owner Remax Grup de Lux. 


Potrivit afirmaţiilor sale, în acest an, din totalul tranzacţiilor pe piaţa clujeană, circa 75% vor implica proprietăţi rezidenţiale, restul de 25% fiind împărţite între locaţii de tip office, comercial sau industrial. 

Preţul mediu pe segmentul rezidenţial este, în acest moment,  cel mai mare din ţară – undeva la circa 1.200 euro/mp, cu vârfuri ce depăşesc uşor 1.500 euro/mp”, a mai spus Ramona Cuc, afirmând că pe acest segment preţurile au crescut cu cca. 12% în ultimul an şi, în acelaşi timp, au fost livrate multe unităţi locative noi în Cluj-Napoca, dar şi în Floreşti.

Afaceri de peste 1,25 milioane de lei pentru Remax Grup de Lux
   

Un business pornit în urmă cu 20 de ani şi afiliat apoi reţelei Remax, Grup de Lux a raportat în 2015 o cifră de afaceri, realizată din comisioanele încasate, de cca. 1,25 milioane de lei, din care peste  74% sunt obţinute din tranzacţii de vânzare-cumpărare.  

“Peste 70% din cifra de afaceri reprezintă tranzacţii în reprezentare exclusivă pentru proprietar, în care agentul reprezintă exclusiv interesele proprietarilor, implicându-se cu toată energia şi expertiza lui şi a reţelei  în interesul proprietarului. Astfel, agentul are interes în a colabora cu orice alt agent din piaţă în identificarea unui cumpărător, scurtând astfel şi timpul de tranzacţionare”, a mai spus Ramona Cuc. 

În ceea ce priveşte ponderea tranzacţiilor pe segmentul rezidenţial, acestea însumează 72% din business-ul companiei, restul de 28% revenind tranzacţiilor pe segmentele comercial, office şi industrial.         

Cea mai mare tranzacţie – 10 milioane de euro 

Cea mai mare tranzacţie din istoria biroului Remax Grup de Lux  a fost cu un imobil istoric în Cluj-Napoca, contractat la 10 milioane de euro şi tranzacţionat între două societăţi comerciale. Printre tranzacţiile importante ale biroului se numără şi câteva clădiri istorice de referinţă ale Clujului – Hotel Continental, Policlinica Studenţească, Căminul Conservatorului sau Vila Tatar. 

“De asemenea, au fost clădiri importante de birouri pe care le-am tranzacţionat exclusiv – Power Business Center sau Maestro Business Center - cât şi alte proprietăţi mari din categoria comercial, dar şi terenuri importante pentru dezvoltări imobiliare, cu valori de tranzacţionare de peste 1 milion de euro”, a mai adăugat Ramona Cuc.

Sursa: dailybusiness.ro